6
Mayıs
2024
Pazertesi
SİVAS

Böyle kader görülmedi

Esenyurt'ta bir alışveriş merkezi inşaatı şantiyesindeki çadırlarda çıkan yangında yaşamını yitiren Bayram Egepehlivan, memleketi Sivas'ta son yolculuğuna uğurlandı.

Esenyurt'taki yangında hayatını kaybeden 11 işçi arasında yer alan Bayram Egepehlivan'ın (46) cenazesi, İstanbul Adli Tıp Kurumundaki DNA testi ve diğer işlemlerin ardından memleketi Sivas'a getirildi.

3 çocuk babası Egepehlivan'ın cenazesi, Çayyurt Çimenli Camisi'nde kılınan namazın ardından Yukarı Tekke Mezarlığı'nda toprağa verildi. Cenaze namazını kıldıran Sivas Müftüsü Yusuf Şahin, Bayram Egepehlivan ve beraberindeki işçilerin üzücü bir yangın sonucu yaşamını yitirdiğini hatırlatarak, deprem, sel, yangın ve benzeri afetlerin yaşanmamasını diledi.

Egepehlivan'ın, cenaze namazının kılındığı Çayyurt Çimenli Camisinde zaman zaman müezzinlik yaptığını ve geçen hafta Cuma günü de caminin musalla taşını temizlediğini öğrendiğini belirten Müftü Şahin, ''Üzerine konacağı musallayı temizleyerek İstanbul'a gitmiş, akabinde iletilen böyle elim haberi yüreklerimizi dağladı'' dedi.

Cenaze namazına, Egepehlivan'ın çocukları Osman, Gökhan ve Halil ile yakınları, Vali Ali Kolat, Sivas Belediye Başkan Vekili Orhan Demirok, Emniyet Müdürü Ahmet Kemal Seyhan, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Salih Ayhan, Ulaş Kaymakamı Mehmet Şerif Olçaş, Ulaş Belediye Başkanı İsmail Koçak, bazı il genel meclisi üyeleri, daire müdürleri ve vatandaşlar katıldı. Trabzon'da jandarma komando olarak vatani görevini yapan ve Şırnak'a dağıtımı çıkan Osman Egepehlivan'ın ve 2 kardeşinin olayın üzüntüsünü yaşadığı gözlendi.

Demir işçisi olarak çalışmak üzere yangından 3 gün önce İstanbul'a gittiği öğrenilen Egepehlivan'ın, ailesinin Mevlana Mahallesindeki bir evde kiracı olarak yaşadığı kaydedildi. Bu arada, yangında yaşamını yitiren Sivaslı işçi Çetin Coşkun'un (42) cenazesinin ise Adli Tıp Kurumundaki DNA testi işlemlerinin ardından Sivas'a gönderileceği belirtildi.

BUNLAR NASIL İNSAN?

Yaşamını yitiren işçilerden Barış Kıyak, Muğla'nın Milas ilçesinde toprağa verildi. Barış Kıyak'ın (30) cenazesi dün gece Milas'a bağlı Bafa beldesine getirildi. Kıyak'ın cenazesi, Bafa Merkez Camisi'nde kılınan namazın ardından toprağa verildi. Cenaze törenine Kıyak'ın yakınları ve vatandaşlar katıldı.

Olayda yaşamını yitiren Barış Kıyak'ın babası Mehmet Kıyak, gazetecilere yaptığı açıklamada, ''Televizyonlarda geçen alt yazılardan yangında oğlumunda aralarında bulunduğu 11 kişinin öldüğünü öğrendim. Olayı doğrulatır doğrulatmaz İstanbul'a gittik ve gördük. Hastanede oğlumu teşhis ettikten sonra cenazeyi bana teslim ettiler'' dedi.

Kıyak, 11 kişinin yaşamını yitirdiği olayda inşaat şirketi yetkililerinin ihmali olduğunu iddia ederek, ''Bunlar nasıl insan. Sen bu çadırların niye kontrolünü yapmıyorsun. Neden çalışan işçilerin sağlıklarını güvence altına almıyorsun. Bir evlat yetiştirmek kolay mı? Bir ihmal sonucu 11 kişi öldü ve hepsi de gencecik insanlar'' diye konuştu.

BİR CENAZE DE BARTIN'DA

Yangında hayatını kaybeden işçilerden Ahmet Keskin'in (47) cenazesi, Bartın'da toprağa verildi. Yakınlarının İstanbul Adli Tıp Kurumundan teslim aldığı Keskin'in cenazesi, Kozcağız beldesine bağlı Şarköy köyü Boğaz Mahallesi'ndeki evine getirildi.

Daha sonra Boğaz Mahallesi Camisi'ne götürülen Keskin'in cenazesi, kılınan namazının ardından köy mezarlığında defnedildi.

Radikal
Yayın Tarihi : 14 Mart 2012 Çarşamba 16:45:55
Güncelleme :15 Mart 2012 Perşembe 17:35:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?