6
Mayıs
2024
Pazertesi
SİVAS

Boynuzdan hediyelikler ilgi görüyor

Sivas'ta iki arkadaş, üzerine metal işleme yaptıkları inek boynuzlarını gaz lambası, vazo ve mücevherlik gibi hediyelik eşyalara dönüştürüyor.

Eski Sanayi'de teneke soba yapım işiyle uğraşan Ayhan Uykur (47), evinin bir bölümünde, bıçak imalatıyla uğraşan arkadaşı İsmail Usta ile inek boynuzlarına güzellik katıyor.

Bıçak saplarında kullandıkları inek boynuzlarına farklı bir şekil vermeye başladıklarını kaydeden Ayhan Uykur, küçüklükten beri işleme işine meraklı olduğunu söyledi. Uykur, "Son olarak üzerine metal işlemeler yaptığımız inek boynuzlarına farklı şekiller vermeye başladık. Bu işe kendi evimde kıt imkanlarla başladım. Ortaya güzel eserler çıktı" dedi.

İnek boynuzlarını vazo, mücevherlik ve gaz lambası haline getirdiklerini ifade eden Uykur, Türkiye'de bu işi yalnız kendilerinin yaptığını kaydetti. Ortaya çıkardıkları eserlerin büyük ilgi gördüğünü de sözlerine ekleyen Uykur, imkan verildiği takdirde seri üretim yapmak istediklerini belirtti.

Bıçak imalatçısı İsmail Usta ise Sivas'ın unutulmaya yüz tutan el sanatlarından olan bıçak ve kama yapımıyla uğraştıklarını söyledi. Usta, tamamen çelikten yaptıkları bıçak, kama ve kılıçların saplarında da inek boynuzu ve akik taşları kullandıklarını belirtti.

Usta, "Ürünlerimizin üzerine işleme yapıyoruz. Eski el sanatlarını canlandırmak ve istihdam oluşturmak için bizlere imkan verilmesini istiyoruz" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 14 Haziran 2008 Cumartesi 12:04:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
www.haber58.com IP: 78.163.116.xxx Tarih : 14.06.2008 21:33:59

sivasın el sanatlarının yeterince tanıtılmadığı herkesin malümu... el sanatlarını geliştirmek adına bizde haber58.com olarak tüm hemşehrilerimizin yanındayız. haber58.com