7
Mayıs
2024
Salı
SİVAS

BSS'den tepki

Bağımsız Kamu Görevlileri Sendikaları Konfederasyonu'na bağlı Bağılsız Sağlık Sendikası (BSS) Sivas Şube Başkanı Zeliha Koç Taydaş, sağlık kurumlarındaki personellerin hepsinin döner sermayeden faydalanması gerektiğini söyledi. 

Sendika binasında basın toplantısı düzenleyen Taydaş, Sağlık Bakanlığı'na bağlı sağlık kurum ve kuruluşlarında görevli personele döner sermaye gelirlerinden ek ödeme yapılmasına dair yönetmenlikte değişiklik yapılması hakkında çıkarılan yeni düzenlemenin var olan adaletsizliği arttırdığını iddia etti. 

Yapılan yeni düzenlemenin sağlık çalışanları arasında yeni bir hayal kırıklığı oluşturduğunu kaydeden Taydaş, "Sağlık çalışanları, kimseden bir ayrıcalık veya imtiyaz talep etmemiş, sadece hakkı olanı istemiş ve adaletsizliğin artodan kaldırılmasını beklemiştir. 

Bizler imtiyaz değil adalet istiyoruz. Sayıları 3 bin 500'ü bulan vekil hemşire ve ebelerimizi de bu haktan yararlanmalarına imkan verilmelidir. Diğer taraftan üniversite hastanelerinde çalışan 15 bin sözleşmeli personelin de döner sermayeden pay alabilmeleri sağlanmalıdır" dedi.

.
Yayın Tarihi : 5 Nisan 2008 Cumartesi 16:31:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?