3
Mayıs
2024
Cuma
SİVAS

BTS'den iş bırakma eylemi

BTS'DEN İŞ BIRAKMA EYLEMİ

Birleşik Taşımacılık Çalışanları Sendikası (BTS) Sivas Şubesi, 16 TCDD çalışanın işten çıkarılması ile ilgili iş bırakma eylem yaptı.

Sivas Tren Garı önünde yapılan eylemde bir basın açıklaması yapan KESK'e bağlı Birleşik Taşımacılık Çalışanları Sendikası Sivas Şube Başkanı Necat Sezginer, TCDD yönetiminin yapmış oldukları grevi kırmak için bir çok yola başvurduklarını söyledi.

Sezginer, "Onurlu bir şekilde ekmeğinin kavgasını veren, aralarında şube başkanlarımızın, şube yöneticilerimizin, temsilci ve üyelerimizin bulunduğu 10'u BTS'li 16 arkadaşımızı 7 Aralık tarihinde hukuksuz bir şekilde uzaklaştırarak demir yolcular nezdinde iki milyon kamu emekçisine gözdağı vermeyi amaçlamıştır" dedi. Konuşmasının devamında ise 25 Kasımda yapılan grevin yasal olduğunu belirten Sezginer, "Türkiye'nin altına imza koyduğu uluslar arası sözleşmelerden kaynaklı grev hakkımızı teyit eden Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) ve Danıştay kararları olmasına karşın TCDD yönetimi keyfi olarak arkadaşlarımızı görevlerinden uzaklaştırmıştır" dedi.

TCDD yönetiminin yapmış oldukları tüm iyi niyetli girişimlere rağmen, işten uzaklaştırılan 16 TCDD personelini tekrar işe başlatmayıp bütün diyalog yollarını kapattığını ifade eden BTS Sivas Şube Başkanı Necat Sezginer, "Bütün bu nedenlerden dolayı arkadaşlarımız yapılan bu haksız ve hukuksuz uygulamanın kaldırılması için BTS ve Türk Ulaşım-Sen birlikte 15 Aralık 2009 tarihinde gece saat 24.00'da başlamak suretiyle 16 Aralık 2009 tarihinde bir günlük grev yapılması kararı almışlardır. Arkadaşlarımız tekrar görevlerine iade edilmezse eylemlerimiz yoğunlaşarak devam edecektir" şeklinde konuştu.

Grup basın açıklamasının ardından yanlarında getirdikleri "grevdeyiz" yazan pankartı açtı. Grup daha sonra işten çıkarılan 16 çalışanın tekrar işe alınması yönünde sloganlar atarak olaysız şekilde dağıldı.

BTS'DEN İŞ BIRAKMA EYLEMİ
İHA
Yayın Tarihi : 16 Aralık 2009 Çarşamba 15:31:02
Güncelleme :16 Aralık 2009 Çarşamba 15:43:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?