6
Mayıs
2024
Pazertesi
SİVAS

Bu da ilaç şişesi koleksiyonu

25 YILDIR KULLANDIĞI İLAÇ ŞİŞELERİNİ SAKLIYOR

Sivas'ta yaşayan 55 yaşındaki Yüksel Yiğit, 25 yıldır kullandığı ilaç şişelerini biriktiriyor.

Eski Sanayi Bölgesi'nde plastik doğrama ve cam, kapı işleri yapan dört çocuk babası Yüksel Yiğit, 25 yıl önce Myastenia Gravis hastalığına yakalandığından bu yana tedavi için kullandığı ilaçları şişelerini saklıyor.

Ankara İbn-i Sina Hastanesi'nde hastalığının tedavisi için reçetenin yazılmasının ardından bugüne kadar aynı ilacı kullanan Yiğit, kendisine kaslara beyinden gelen mesajları ileten sinirlerdeki rahatsızlık olan Myastenia Gravis teşhisinin konulduğunu söyleyerek, "1985 yılında Myastenia Gravis hastalığına yakalanmıştım. O günkü şartlarda teşhisi koymak zordu. Doktorum teşhis için gerekli cihazın Cumhuriyet Üniversitesi'nde olmadığını benim Ankara İbn-i Sina Hastanesi'ne gidip teşhisin konmasını istedi. Orada on gün tedavi gördüm. Sonunda Myastenia Gravis hastalığı teşhisi kondu" dedi.

Yiğit, yaklaşık bin 400 ilaç şişesi biriktirdiğini dile getirerek, "İlk yıllarda pek önemsemedim ama baktım sonraları ilaç şişeleri bayağı çoğalıyor. Biranda aklıma geldi. Ben bunları biriktireyim belki ileride başka şekilde değerlendirebilirim düşüncesiyle biriktirdim. Tabii bu kadar fazla olacağını tahmin etmedim. Çünkü sonunda da olsa bir umudum vardı hastalığımın geçeceğine dair. Ama hastalığım geçmedi devam ediyor. Şuanda da günde dört tane kullanıyorum, bir şişede de 20 tane var beş gün gidiyor.

Yaptığımız hesap doğrultusunda 36 bin ilaç yaklaşık bin 400 şişe biriktirmiş oluyorum" ifadelerini kullandı.

Yüksel Yiğit biriktirdiği şişeleri ileride farklı şekillerde kullanmayı düşündüğünü kaydetti.

25 YILDIR KULLANDIĞI İLAÇ ŞİŞELERİNİ SAKLIYOR
İHA
Yayın Tarihi : 12 Kasım 2010 Cuma 18:32:01
Güncelleme :12 Kasım 2010 Cuma 18:52:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?