6
Mayıs
2024
Pazertesi
SİVAS

Bu da 'Kangal ski'

Sivas'ta bulunan bir çiftlikte çalışanlar, karın keyfini boş vakitlerinde Kangal köpeğiyle kayarak çıkartıyor.

Sivas'ta bulunan at ve köpek çiftliği çalışanları, boş vakitlerinde dünyaca ünlü Kangal köpeği eşliğinde kayarak karın keyfini çıkartıyor.

Truva At ve Köpek Çiftliği sahibi Cahit Akgül, çiftliklerinde 20 adet saf Kangal köpeği bulunduğunu ve Sivas'a has olan Kangal köpeklerinin soyunu devam ettirdiklerini söyledi. 7 yıldır Kangal köpeği yetiştirdiğini kaydeden Akgül, "Kangal köpeği yetiştiriciliği yapıyoruz. Elimizden geldiği kadar saf Kangal köpeklerini yetiştirmeye çalışıyoruz. Sivas'a has olan bu köpeklerin soyunu devam ettirmeye çalışıyoruz" dedi.

Katıldıkları çeşitli festivallerde derece yaptıklarını dile getiren Akgül, "İstanbul, Ankara ve buradaki festivallere katıldık. Hepsinde de derecemiz var" ifadelerini kullandı. Kangal köpeği eşliğinde kayak yaptıklarını ve Kangal köpeğinin insan dostu olduğunu vurgulayan Kangal köpeği yetiştiricisi Cahit Akgül, "Bunun dostluğunu ortaya koyacak. Saldırgan olmadığını ve çok kuvvetli olduklarını göreceğiz" diye konuştu.

Yetkililerden Kangal köpeği yetiştirilmesi amacıyla kendilerine yardımcı olmalarını isteyen Akgül, "Bu ırkın düzenli bir şekilde devamını getirmek için yardımcı olmalarını, bize sahip çıkmalarını istiyoruz. Bizim bir yerde gücümüz yetersiz kalıyor" dedi

iha
Yayın Tarihi : 30 Ocak 2012 Pazartesi 11:36:21
Güncelleme :30 Ocak 2012 Pazartesi 14:55:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?