5
Mayıs
2024
Pazar
SİVAS

Bu gidişe kim dur diyecek?

Sivas'ın Suşehri İlçesi'nde kuyulardan boşa akan suların 70 ağacı çürüttüğü iddia edildi.

İlçe Tarım Müdürlüğü'nün bulunduğu arazi içerisinde depolardan çıkan suların geçtiği borular, yaklaşık 2 ay önce tahrip edildi. Bu süre zarfında borulardan boşa akan suların 70 ağacı çürüttüğü ileri sürüldü.

Cumhuriyet Üniversitesi Suşehri Timur Karabal Meslek Yüksek Okulu Bahçe Ziraat Bölümü Yüksek Mühendis Dr. Ahmet İşbeceren, İlçe Tarım Müdürlüğü arazisindeki olaya sessiz kalmadı.
Yaşanan olayı İHA muhabirine anlatan İşbeceren, "Suşehri İlçe Tarım Müdürlüğünün 200 dönümlük arazisindeki meyve ağaçları kime ait olduğunu öğrenemediğimiz bir su kuyusundan plastik borular ile sular taşınmaya başlamış. Alınan su buradaki meyve ağaçları için kullanılmış. Ancak arazi üzerindeki borularda birçok tahribatlar oluşmuş ve araziye dağılan boş su meyve ağaçlarının altına birikerek bataklık haline gelmiş. Böyle olunca da aşırı su ve bataklık nedeni ile ağaçların havasız kalarak, kurumasına neden oldu" dedi.

Ağaçların da insanlar gibi solunum yaptığını da hatırlatan İşbeceren, "Dolayısıyla ağaçlarda havasız kalınca kurumaya başlarlar. Buradaki ağaçlarda boğularak ölmüştür. Dünya da ve Türkiye de küresel ısınmayla mücadele sürerken, Suşehri'nde bu suyun boşa akarak hem susuzluğa hem de doğa katliamına neden olmaktadır. Bu alanda tedbir alınmazsa yaklaşık 50 dönümlük alandaki tüm meyve ağaçları kuruma tehlikesi ile karşı karşıyadır" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 6 Ekim 2007 Cumartesi 16:13:43
Güncelleme :6 Ekim 2007 Cumartesi 16:20:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ahmet basar IP: 85.98.184.xxx Tarih : 6.10.2007 23:53:47

kardesım pes dogrusu. 21 ncı yuzyılda hala cehaletle ugrasıyoruz. kuyu aca aca ırmaklar goller kurudu be. bırılerının buna dur demesı lazım. resmen hırsızlık sayılmalı kacak kuyu acmak. ben sehırde nasıl suya para oduyorsam kardesım sende koyde takacaksın saatı pasa pasa odeyeceksın ucretını. bakalım ozaman kuyu acabılecekmısın .