6
Mayıs
2024
Pazertesi
SİVAS

Bu kez yarışma için ter döktüler

Tarım ve Köy İşleri Bakanlığı tarafından 81 ilde düzenlenen ’Kadın Çiftçilerimiz Yarışıyor’ adlı bilgi yarışmasının galibi Sivas Merkez’den yarışmaya katılan Dudu Doğan ve Periza Topçu çifti oldu.

Sivas Ticaret ve Sanayi Odası Süleyman Demirel Konferans salonunda yapılan yarışmaya, 16 ilçe ile Sivas Merkezden 2 yarışmacısı olan 17 gurup katıldı. Yarışmada bir yarışmacısı gelmeyen Yıldızeli ilçesi, tek yarışmacı ile yarışa katılamayacağından diskalifiye oldu.

Yapılan konuşmalardan sonra içerisinde ev ekonomisi, gıda ve ziraat konularında 5’er sorunun olduğu 15 soru soruldu. Sivas Merkez’den yarışmaya katılan Dudu Doğan ilie Periza Topçu birinci oldu. Aynı puanla yarışmayı bitiren Gürün ile Ulaş ilçesinin yarışmacılarına 10’ar soru daha soruldu. Yapılan değerlendirme sonrasında Gürün ekibi ikinci, Ulaş ekibi de üçüncü oldu.
Yarışmada birinci olan Sivas ekibi, 20 Nisan 2005 tarihinde Sivas’ta yapılacak olan bölge finaline girmeye hak kazandı. Yarışmacılara katılım belgesi ile sponsor firmalar tarafından verilen gübre, yem, oyuncak, ayakkabı, alabalık, zeytin, gibi eşyalar yarışmacılara verildi.
Dereceye girenlerin ödüllerini veren Vali Vekili Celil Öz, bu tip yarışmalarla, kadın çiftçilerin sayısının her geçen gün arttığını belirterek, "Zannediyorum ki her yönde başarılı olan kadınlar, ilerleyen yıllarda ziraat konusunu erkeklerin elinden de alacaklar" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 25 Mart 2005 Cuma 15:12:31
Güncelleme :26 Mart 2005 Cumartesi 19:51:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?