6
Mayıs
2024
Pazertesi
SİVAS

Bu manzara Vali'yi de korkuttu!

Tarım ve Köyişleri Bakanlığı’na bağlı Türkiye genelindeki 6 merkezden biri olan Sivas El Sanatları Eğitim Merkezi Müdürlüğü’nce düzenlenen belge verme töreninde kız kursiyerler tek tip kıyafet giydi.

Kursiyerler kendi diktikleri beyaz ceket ve siyah topuklara kadar uzanan etekleri ve aynı desende türbanlarıyla törene katıldı.

Kursiyerlerin birkaç başı açık kızın dışında önemli bölümünün türbanlı olduğu görüldü. Töreni izleyen kadın ve erkekler salonda ayrı yerlere oturdu. Törene Vali Veysel Dalmaz, İl Tarım Müdürü Mehmet Kaya da katıldı.

Katılımcıların oturmaları için oluşturulan platformda töreni izlemek için gelen kadın ve erkekler de ayrı bölümlerde oturdu. Halk oyunları gösterisi ile başlayan mezuniyet töreninde türbansız olanlara temsili olarak Vali Veysel Dalmaz belgelerini verdi.

Sivas El Sanatları Eğitim Merkezi Müdürü Ahmet Arslan, tek tip elbise ve tek tip türbanların kendilerinin de dikkatini çektiğini belirterek, "Sayın Valimiz de bana sordu. ’Niye böyle oldu?’ dedi. Gerçekten ilginç. İstemezdik böyle olsun. Ama burada böyle bir gelenek var. Her yıl diploma töreninde böyle tek tip giyiniliyormuş. Burada bir tekstil firması var. Bu kumaşlar o firma tarafından bu kursiyerlere verilmiş. Başka bir niyet aranmamalı."

Hürriyet
Yayın Tarihi : 12 Haziran 2008 Perşembe 09:07:25
Güncelleme :12 Haziran 2008 Perşembe 15:59:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?