27
Nisan
2024
Cumartesi
SİVAS

Bu otomobil hurdadan!

Sivas'ta yaşayan 25 yaşındaki Fatih Kütük toplama parçalardan otomobil imal etti. Kütük, kilometrede 10 kuruşluk yakıt tüketen aracın kaporta kısmını buzdolabı ve çamaşır makinesi gövdesinden oluşturdu.

Yıldızeli İlçesi'ne bağlı Kalın Beldesi'nde yaşayan evli 1 çocuk babası meslek lisesi mezunu Fatih Kütük, kendi çabasıyla, daha çok bisikleti andıran bir otomobil yaptı. Sivas Belediyesi'nin yan kuruluşu Özbelsan A.Ş.'de işçi olarak çalışan Fatih Kütük'ün tek kişilik otomobili belde sakinlerinin ilgi odağı oldu. Kilometrede 10 kuruşluk yakıt tüketen otomobili ile köyde gezinti yapan Kütük şunları anlattı:

"Bu otomobili yaparken parçaları tamamen değişik yerlerden aldım. Motoru motosiklet motoru parçaları. Hepsi derme çatma, hurdacıdan alma. Yaptığım bu araçta bir otomobilde olması gereken her şey var. Aracın farları otomobil farı, ön amortisörler bisikletten alınma, arka amortisörler motosikletten alınma, 4 tane süspansiyonumuz var. Kaportasının birazı buzdolabı, birazı da merdaneli çamaşır makinesinin sacından oluşturuldu. Bu aracı haftada bir gün çalışmak suretiyle 5 ayda tamamladım."

Fatih Kütük, bundan sonraki hedefinin bir yarış aracı, ya da bir çöl aracı yapmak olduğunu söyledi.

DHA
Yayın Tarihi : 16 Ocak 2013 Çarşamba 18:48:54
Güncelleme :30 Ocak 2013 Çarşamba 18:25:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?