6
Mayıs
2024
Pazertesi
SİVAS

Bunlar oy da çalar!

KEMAL KILIÇDAROĞLU SİVAS'TA KONUŞTU

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, yeni anayasa paketinin vatandaşların ihtiyacını karşılamayacağını söyleyerek, "Bu anayasa memurun, emeklinin, işçinin ve çiftçinin çaresi değil. Vatandaşın parasını çalan sandıkta da oy çalar" dedi.

Mevlana miting alanında partililere hitap eden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, yeni anayasa paketinin kimseye yarar sağlamayacağını söyledi. Mitinge katılanlardan 12 Eylül'de sandıklara sahip çıkma sözü alan Kılıçdaroğlu, "Hırsızlık yapanlar sizin oylarınızı da çalarlar. Sandıklara sahip çıkacağız. Size söz veriyorum. YÖK'ün olmadığı bir anayasa, daha demokratik, daha özgürlükçü bir anayasa yapacağız. Vatandaşın parasını çalan, sandıkta oyunu da çalar" şeklinde konuştu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a yüklenen Kılıçdaroğlu, "Başbakan Recep Tayyip Erdoğan taksi parası, dolmuş, uçak, metro parası vermezsin ve 10 bin lira ile geçinemediğini söylersin, peki bu vatandaş nasıl geçinecek? 10 bin lira maaş ile geçinemiyorum diye söylüyordu. Yalan diyorsa gazete kupürünü yakasına takacağım" şeklinde konuştu.

Yeni anayasanın halkın hiç bir sorununu çözmeyeceğini kaydeden kılıçdaroğlu, "Türkiye yi geziyorum, bu anayasa hangi sorunumuzu çözüyor diye, halk 'hiçbir sorumumuzu çözmüyor' diyor. Başbakanın gündemi farklı, Türkiye'nin gündemi farklı. Sivas'tan söylüyorum, Başbakan yiye yiye doymadın mı? Bırak da biraz da millet yesin. Şimdi size soruyorum, bu anayasa memurun, emeklinin, işçinin, çiftçinin işine çare değil. Anayasa değişikliği Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı kurtarmak için çıkıyor. Kul hakkını yiyenleri yargılayacağız. Bunlardan hesap soracak kardeşiniz burada. Yetki verin halk için, fakir fukara için, esnaf için, çiftçi için, sanayici için çalışalım. Bize yetki verin Türkiye'yi karanlıktan çıkarıp sadece halk için çalışalım. Sayın Başbakan en az 5-6 yerden 2002 yılından itibaren dokunulmazlıkları kaldıracağım diye söz verdi ama yapmıyor. Yapmaya yüreğin var mı? Yiğit adam verdiği sözü tutar. Recep Tayyip Erdoğan, verdiği sözü tutmuyor. Size söz veriyorum. CHP iktidarında önce dokunulmazlıkları kaldıracağız" ifadelerini kullandı.

KEMAL KILIÇDAROĞLU SİVAS'TA KONUŞTU
KEMAL KILIÇDAROĞLU SİVAS'TA KONUŞTU
KEMAL KILIÇDAROĞLU SİVAS'TA KONUŞTU
İHA
Yayın Tarihi : 7 Ağustos 2010 Cumartesi 20:13:03
Güncelleme :7 Ağustos 2010 Cumartesi 21:38:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?