7
Mayıs
2024
Salı
SİVAS

Büro Memur-Sen Başkanı Sivas'ta

BÜRO MEMUR-SEN GENEL BAŞKANI YAZGAN SİVAS'TA

Büro Memur-Sen Genel Başkanı Yusuf Yazgan, "2010 yılını karşıladığımız ocak ayı içerisinde gelen zamlarla birlikte, memura yapılan 2,5 artı 2,5'luk zam artışı kamu çalışanlarının cebinden alınmış oluyor" dedi.

Büro Memur-Sen'e bağlı sendikalara ziyaretlerde bulunmak üzere Sivas'a gelen Büro Memur-Sen Genel Başkanı Yusuf Yazgan, Memur Sen Sivas il binasında düzenlediği basın toplantısında kamu çalışanlarına yapılan zamlarla ilgili açıklamalarda bulundu.

Memur-Sen Konfederasyonu olarak Türkiye'deki ücret dengesizliğinin giderilmesi noktasında mücadele ettiklerini belirten Yusuf Yazgan, "2001 yılında sendika kanununun kurulmasıyla birlikte bu mücadelemiz o günden bugüne kadar devam etti. AK Parti hükümetinin iktidara geldiği günden bu yana kamuda acilen ücret dengesizliğinin giderilmesi noktasında çalışmalar yapılması talebinde bulunduk. Ama bugüne kadar bu taleplerimize yanıt gelmiş değil. Birtakım kısmi düzenlemelerle kamudaki ücret dengesizliği daha da

bozulmaktadır. Kamu personel reformu çıkarılarak unvanlar, makamlar ve dereceler arasındaki düzenlemeler tekrar gözden geçirilip tabiri caizse tüm taşların aradaki oranlara göre yeniden ortaya konularak düzenlenmesi gerekmektedir" dedi.

Hükümetin 2010 yılı için 2009 yılı toplu görüşmelerinde öngörmüş olduğu yüzde 2,5 artı 2,5'luk zam artışının tatmin edici olmadığını ifade eden Yusuf Yazgan, "Memurlara yapılan yüzde 2,5 artı 2,5'luk zam artışı, kamu çalışanları arasında komik olarak değerlendirilmektedir. Bu açıdan bu ücret dengesizliğinin giderilmesi önem arz etmektedir. Bizim daha önce de vurguladığımız gibi bunun temel bir düzenleme şeklinde bütün kamu çalışanlarını ilgilendirecek şekilde yapılması gerekmektedir. Ondan önce de

acilen bu 2,5 artı 2,5'luk zammın revize edilmesi gerekmektedir. Çünkü 2010 yılını karşıladığımız ocak ayı içerisinde gelen zamlarla birlikte zaten memura yapılan 2,5 artı 2,5'luk zam artışı kamu çalışanlarının cebinden alınmış oluyor. 2010 yılına kamu çalışanları artık sıfır zam da diyemeyeceğiz, cebinden para alınarak eksi zamla girmiş durumda" diye konuştu.

Ücret dengesizliğinin giderilmesi noktasında mücadelelerinin devam edeceğini dile getiren Yazgan, "Bizler kamu görevlileri sendikaları olarak şunu ifade ediyoruz. Bir kere deve kuşu niteliğindeki bu sendika kanunundan kamu çalışanları sendikalarının kurtulması gerekmektedir. Sendika yasası ile dernek yasası arasında bir pozisyonda olan ve hiçbir etkisi olmayan grevsiz ve toplu sözleşmesiz sendika yasasını kabul etmiyoruz. Türkiye'nin, altına imza attığı uluslararası sözleşmeler çerçevesinde grevli ve

toplu sözleşmeli bir sendika yasasına kavuşması gerekmektedir" şeklinde konuştu.

Memurların maaşlarından kesilen sosyal güvenlik katkı payları ile ilgili Memur-Sen Konfederasyonu olarak hukuki mücadele başlattıklarını belirten Yazgan, bunun iptal edilmesi ve memurlara 2010 yılı içerisinde ek bir zam yapılması için çalışmalarının devam ettiğini söyledi.

Büro Memur-Sen Genel Başkanı Yusuf Yazgan, "Hükümete buradan sesleniyoruz. Bu taleplerimize göz yummasınlar. Zira 2010 yılı içerisinde grevli ve toplu sözleşmeli bir sendika yasası verilmediği ve zam taleplerimize duyarsız kalındığı takdirde 2010 yılında toplu görüşme masasında Türkiye'nin en büyük federasyonu olan Memur-Sen'in olmayacağını Genel Başkanımız Ahmet Gündoğdu Bey ifade etmişti. Bu hakların verilmesini kamu çalışanları adına bir an önce talep ediyoruz" ifadelerini kullandı.

BÜRO MEMUR-SEN GENEL BAŞKANI YAZGAN SİVAS'TA
İHA
Yayın Tarihi : 13 Ocak 2010 Çarşamba 17:42:01
Güncelleme :13 Ocak 2010 Çarşamba 19:27:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?