3
Mayıs
2024
Cuma
SİVAS

Büyük ikramiye için gitti geri dönmedi

Geçtiğimiz gün İstanbul'da yapılan at yarışlarında düzenlediği 9.60 YTL'lik kartla tüm yarışları tek başına bilerek 982 bin 165 YTL'lik ikramiyeyi kazanan Sivaslı talihli, henüz Sivas'a dönmezken, yakınları büyük bir merak içinde kendisini bekliyor. 

2 gün önce İstanbul'da yapılan yarışlarda inşaatta boyacı olarak çalışan talihli Adem Kerekli, 9.60 YTL'lik kuponla kazandığı ikramiyesini almak için akrabalarıyla Ankara'ya gitmesinin ardından henüz memleketine dönmedi. 

Bu arada, oğlunun büyük ikramiyeyi kazandığını öğrenen baba Osman Kerekli, çok mutlu olduğunu söyledi. Oğlunun sürekli olarak şans oyunları ve at yarışları oynadığını söyleyen baba Kerekli, "Kahvehanenin tüm gelirini götürüp yarışlara yatırıyordu. Her zaman oynamamasını söylüyordum. Ancak şimdi büyük ikramiyeyi kazanarak kendini kurtardı" dedi. 

Baba Kerekli, 9 çocuğu olduğunu kaydederek, "Oğlum parayı almak için Ankara'ya gitti. Henüz dönmedi ve ne zaman da döneceği belli değil. Ancak giderken tüm kardeşlerine ev alma vaadinde bulundu" dedi. 

Baba Kerekli, mutlu haberi mutluluktan ağlayarak kutlarken, ağabeyinden araba almasını isteyen kardeşi Ahmet Turan Kerekli, "Ben şans oyunu oynamıyorum. Oynamasına da karşı çıkıyordum. Şimdi ağabeyim zengin oldu. Bu güne kadar oyunlara verdiği parayı bu şekilde almış oldu" diye konuştu.

TANIMADIK AKRABALAR GELMEYE BAŞLATI 

Diğer taraftan, çalıştırdıkları kahvehanede ocakçı olarak çalışan Kerekli'nin yeğeni İbrahim Kuyu ise dayısının zengin olmasından sonra tanımadıkları akrabalarının ortaya çıktığını kaydederek, "Dayımın büyük ikramiyeyi kazanmasının duyulmasının ardından bir çok insan kahvehaneye gelerek, bizim akrabamız olduklarını söyleyip yanaşıyor. Biz onları tanımıyoruz. Ancak ben de olsam belki aynı şeyi yapardım" dedi. 

Bu arada, 197 nolu ganyan bayiinin yetkilisi Murat Koçakça, büyük ikramiyeyi bilen kuponun kendi bayisinde yatırılmasından sonra işlerinin arttığını kaydederek, "İnsanlar daha çok buraya gelmeye başladı. Öyle ki sabah saatlerinde bir çok bayan gelerek, 'Demek burası büyük ikramiyeyi kazandırdı' diyerek, burayı gezdiler" dedi. 

Koçakça, bayisinde bir çok kez büyük ikramiye verdiklerini de sözlerine ekleyerek, "Bayramlar uğurlu geliyor. Önceki Kurban Bayramı, geçtiğimiz Ramazan Bayramı ve şimdi büyük ikramiyeyi kazandırdık" şeklinde konuştu.
İHA
Yayın Tarihi : 28 Ekim 2006 Cumartesi 18:26:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?