6
Mayıs
2024
Pazertesi
SİVAS

Büyük zaferin 88. yılı

SUŞEHRİ'NDE 30 AĞUSTOS COŞKUSU

Sivas'ın Suşehri ilçesinde 30 Ağustos Zafer Bayramının 88. yıl dönümü kutlaması coşku içerisinde geçti.

Hükümet konağı önünde başlayan törende Kaymakam Yusuf Özdemir, İlçe Jandarma Komutanı Kıdemli Binbaşı İlker Şimşek, Cumhuriyet Savcısı Hüseyin Atalay, Belediye Başkanı Sedat Sel, daire müdürleri, il genel meclis üyeleri, belediye meclis üyeleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve siyasi parti ilçe başkanları hazır bulundular.

Törende saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasının ardından Atatürk büstüne çelenkler sunuldu. Törende günün anlam ve önemini belirten konuşmayı İlçe jandarma komutanlığından jandarma kıdemli Başçavuş Mesut Ataman yaptı. Ataman konuşmasında, "Ulusumuzun insanlık tarihiyle yaşıt, her sayfaya şanla, şerefle dolu modern Türkiye Cumhuriyetinin temellerinin atılmasına vesile olan eşsiz zaferin 88'inci yıl dönümünü kutlamanın kıvancı ve gururu içindeyiz. Ebedi başkomutanımız Mustafa Kemal Atatürk'ün liderliğinde var olma mücadelesinden zaferle çıktığımız Kurtuluş Savaşımızın en son ve şanlı sayfasını simgeleyen bu zafer; kurtarıcınsa inanmış yüce ulusumuzun ve onun bağrından çıkan kahraman ordumuzun o günlerin zor şartları ve kısıtlı imkanları ile tarihe altın harflerle yazdığı bir destandır. Bu zafer 88 yıl önce bugün, kadınıyla, erkeğiyle top yekun milletin canla başla savaşarak, düşmana Türk milletinin bağımsızlık uğruna neler yapabileceğini gösterdiği ve Atatürk'ün liderliğinde milli birlik ve beraberliğin tam ve inanarak sağlanmış olmasının mutlak bir sonucudur. Türk ulusu bugünkü bölünmez varlığını ve sağlam temeller üzerine kurulmuş cumhuriyetini, 30 Ağustos zaferinde hayatına feda eden şehitler ve gazilere borçludur" dedi.

Hükümet konağı önünde yapılan kutlama töreninden sonra ilçe jandarma komutanlığında Garnizon Komutanı Kıdemli Binbaşı İlker Şimşek tebrikleri kabul etti.

İlçe idarecileri ve komutanlar 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla topluca hatıra fotoğrafı çektirdiler.

SUŞEHRİ'NDE 30 AĞUSTOS COŞKUSU
SUŞEHRİ'NDE 30 AĞUSTOS COŞKUSU
İHA
Yayın Tarihi : 30 Ağustos 2010 Pazartesi 16:02:01
Güncelleme :31 Ağustos 2010 Salı 17:37:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?