6
Mayıs
2024
Pazertesi
SİVAS

C.Ü'de akademik yükselme

C.Ü'DE AKADEMİK YÜKSELME

Cumhuriyet Üniversitesi'nde 'Akademik Yükselme ve Uluslar arası Bilimsel Yayınları Teşvik Programı' ödül töreni yapıldı.

Cumhuriyet Üniversitesi Kültür Merkezi'nde yapılan tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı.

 Törende konuşan Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İlyas Dökmetaş üniversitede son 10 yıldaki yayın sayısında bir artış olduğunu söyleyerek, "Üniversitemizde son on yıl ele alındığında yayın sayısında bir artış var. Son beş yıl içerisinde öğretim üyelerine düşen yayın sayısı 0,5 civarında. Üniversitede toplam bin 431 öğretim görevlisi var. Burada asistan olarak başlayan biri doçentliğe ve profesörlüğe yükselmiştir. Bende öyle benden önceki rektör de öyle" diye konuştu.

Rektör İlyas Dökmetaş'ın konuşmalarının ardından Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü üçüncü sınıf öğrencileri davetlilere küçük bir konser verdi.

Öğrencilerin verdiği konserin ardından 2009 yılı SCI-Expanded, SSCI kapsamındaki yayın sahiplerine belge takdim edildi. Daha sonra ise sırayla Vali Vekili Kemal Şahin ve Rektör İlyas Dökmetaş tarafından profesör ve doçentliğe yükselen öğretim üyelerine akademik giysileri giydirildi.

C.Ü'DE AKADEMİK YÜKSELME
C.Ü'DE AKADEMİK YÜKSELME
C.Ü'DE AKADEMİK YÜKSELME
C.Ü'DE AKADEMİK YÜKSELME
İHA
Yayın Tarihi : 10 Haziran 2010 Perşembe 19:23:00
Güncelleme :11 Haziran 2010 Cuma 09:27:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?