7
Mayıs
2024
Salı
SİVAS

Çalımbay'a hemşehrilerinden jest

Beşiktaş Teknik Direktörü Rıza Çalımbay’a hemşehrileri jest yaptı. Sivas Belediyesi, Mayıs ayı olağan toplantısında Çalımbay'ın çocukluğunu geçirdiği Altuntabak Mahallesi 10. Sokağa, onun adının verilmesini kararlaştırdı.

Meclisten oy birliği ile çıkan karar sonrasında bir açıklama yapan Belediye Başkanı Sami Aydın, "Rıza bu şehrin evladı. Kendi hemşerimiz. Bu topraklarda doğmuş, bu topraklarda büyümüş ve önemli yerlere gelmiştir. Rıza Çalımbay’ın gerek Türk Futboluna gerekse Beşiktaş’a futbolcu ve teknik adam olarak verdiği hizmetlerin bugün hiç kimse tartışmamaktadır. Rıza Çalımbay iyi bir futbolcu ve teknik adam olmasının yanı sıra insanlığı ile de Türk gençliğine örnek olan gurur duyduğumuz isimlerden bir tanesidir" dedi.

Çalımbay'ın Sivasspor’a da maddi ve manevi destekte bulunduğunu ifade eden Aydın, "Bundan sonra da biz inanıyoruz ki Rıza Çalımbay, Türk futboluna önemli katkılar sağlayacak ve 'Sivaslıyım' diyen herkesi gururlandırmaya devam edecektir. Biz, Belediye Meclisi olarak önemli futbol adamı hemşerimiz Rıza Çalımbay’ın ismini ölümsüzleştirmek için çocukluğunun geçtiği Altuntabak Mahallesi 10. Sokağa kendi adını verdik. Liglerin bitiminden sonra Sayın Çalımbay’ın da katılacağı bir törenle sokağın tabelasını değiştireceğiz" diye konuştu.

Kenthaber
Yayın Tarihi : 7 Mayıs 2005 Cumartesi 18:34:52
Güncelleme :8 Mayıs 2005 Pazar 14:00:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?