2
Mayıs
2024
Perşembe
SİVAS

Çalımbay'ın galibiyet sevinci

ÇALIMBAY'IN GALİBİYET SEVİNCİ

Sivasspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay yerel bir televizyonda katıldığı spor programında soruları yanıtladı. Çalımbay geçtiğimiz hafta sonu oynanan Bucaspor maçından iyi bir galibiyet aldıklarını söyledi.

Bucaspor deplasmanına giderken mutlak üç puan için gittiklerini ve çok iyi konsantre olarak üç puan aldıklarını söyleyen Rıza Çalımbay, "Buca'ya giderken tek düşüncemiz galibiyetti. Her zaman söylüyoruz, takımımıza sonuna kadar güveniyoruz. Bu güne kadar deplasmanda oynadığımız bir maçta çok büyük hatalar yaptık, onun dışında yenildiğimiz maçlarda da çok iyi oynadık. Sadece Gaziantespor maçı çok hatalar yaptığımız maçlardan biri. Bucaspor maçı çok önemliydi. En yakın rakibimizdi ve üç puan almamız

gerekiyordu. Herkes bunun bilincindeydi maçın başından sonuna kadar mükemmel konsantre oldular. Herkes kapasitesin çok üstünde oynadı. Maçın başlarında rakibimizin on kişi kalması, bizim penaltı kaçırmamıza rağmen oyundan kopmadık. Son paslarda biraz daha dikkatli olsaydık maç çok daha farklı olabilirdi. On kişi kalmış takıma karşı oynamak çok zordur. Çok daha dikkatli olmak gerekir. Biz Sivas'ta Konya'yı on kişi yendik. Konyaspor çok saldırmıştı biz ona göre tedbirimizi almıştık. Bucaspor on kişi kalınca

biz çok dikkat ettik. Bucaspor'da atak yaptı. Dikkatliydik birden bire saldırmadık" dedi. Pedriel'in düşürülmesinin ardından kazanılan penaltı pozisyonunu değerlendiren Çalımbay, "Penaltı pozisyonunu biz kenardan çok net göremedik. Ama televizyondan baktığımız zaman penaltıydı. Pedriel rakibi geçmişti bizim gördüğümüz kadar penaltıydı. Bu pozisyonun tartışılacak bir şey yok" ifadelerini kullandı.

Bucaspor karşısında iyi bir galibiyet aldıklarını ama bu galibiyetle lig bitmediğini, ligde daha çok zor maçların olduğunu ve sadece iyi bir avantaj yakaladıklarını söyleyen Çalımbay, "Biz bütün hızımızla antrenmanlarımıza devam edeceğiz. Milli takıma giden dört, beş tane futbolcumuz var. Sadece Eneramo'ya fazladan iki gün izin verdik. Tunus'taki özel işlerini halledip tekrar dönecek. Perşembe günü antrenmanlarımıza başlayacağız. Cumartesi günü Tokat'ta Tokatspor ile bir hazırlık maçı yapacağız.

Tokatspor maçından sonra da yoğun bir şekilde Beşiktaş maçına başlayacağız. Ben futbolcu arkadaşlarıma da söyledim iyi bir galibiyet aldık ama iş bitmedi. Bundan sonra çalıştığımızın iki katını çalışmamız gerekli. Daha dikkatli olmamız gerekli. Bu işin farkındayız, bilincindeyiz. Herkesin herkesi yendiği bir lig yaşıyoruz" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 22 Mart 2011 Salı 16:52:02
Güncelleme :23 Mart 2011 Çarşamba 17:23:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?