4
Mayıs
2024
Cumartesi
SİVAS

Cam bebek hastanede kaldı

Sivas Sultan 1. İzzettin Keykavus Devlet Hastanesinde 34 gün önce dünyaya gelen ve halk arasında cam bebek olarak bilinen kolay kemik kırılması teşhisi konulan bebeğin ailesi, doğumdan sonra bir daha hastaneye uğramadı.

Zara ilçesine bağlı Şerefiye beldesi Gühertaş köyünden 34 gün önce doğum yapmak üzere hastaneye gelen 40 yaşlarındaki Neriman Gümüş, hastanede 3 kilo 120 gram ağırlığında bir kız çocuk dünyaya geçirdi.

Tıp dilinde Osteogenesis Imperfecta (cam bebek) hastası olduğu belirlenen bebek, hastanenin yeni doğan servisinde bakıma alındı.

Doğum yaptıktan sonra hastaneden ayrılan Neriman Gümüş, bir daha bebeğini görmeye gelmedi. Doğumdan sonra bir kez hastaneye gelip bebeği gören ve kanser olduğu bildirilen 80 yaşlarındaki baba Bekir Gümüş de hastaneden ayrıldıktan sonra bir daha uğramadı.

Yeni doğan servisine yatırılan cam bebek, personelin göz bebeği oldu. Bebeğin tüm ihtiyaçlarını karşılayan servis çalışanları, bebeğin durduğu yerde dahi kemiklerinin kırılabildiğini, bu nedenle bakımının çok zor olduğunu belirttiler.
Hastane yetkilileri, aileden haber çıkmayınca, Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ile bağlantıya geçti.

Araştırma sonucu bebeğe bakacak durumda olmadığı tespit edilen ailenin bu bebeği ile diğer 8 çocuğundan 4'ünün daha koruma kararı alınması için çalışma başlatıldı.

Yapılan araştırmalarda, maddi durumu iyi olmayan Bekir Gümüş'ün, köyde, komşularının yardımıyla hayatını sürdürdüğü belirtildi.

Çocuklara koruma kararının çıkmasının ardından, cam bebek ve kardeşlerinin, Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğünün yuvasına yerleştirilebileceği öğrenildi.

BEBEĞİN SAĞLIK DURUMU

Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Doktor Hikmet Ceren, bebeğin genel sağlık durumunun iyi olduğunu, ancak kol ve bacaklarında hafif kırıklar oluştuğunu söyledi.

Yeni doğan servisindeki hemşirelerin bebeğe çok iyi baktıklarını ifade eden Ceren, “Bebeğimiz tedaviye cevap veriyor. Kemikleri ufak bir travma ile kırılabiliyor. Bu nedenle çok dikkatli davranmak gerekiyor” dedi.

Bebeğin özel bakıma ihtiyacı bulunduğunun altını çizen Ceren, “Ailenin bebeğe bakabilecek maddi, manevi yeterliliği yok. Özel bir bakıma ihtiyacı var ya da iyi bir koruyucu aile olması gerekiyor” diye konuştu.
A.A
Yayın Tarihi : 29 Kasım 2006 Çarşamba 14:07:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
www.haber58.net IP: 85.106.191.xxx Tarih : 10.12.2006 08:44:04
Vicdan sahibi bir annenin çocuğunu terkedeceği ihtimali yoktur. Biraz Allah korkusu, vicdan ve insan sevgisi olan kişi göyle yapmaz. Çirkin ve kötü bir hadise... www.haber58.com