3
Mayıs
2024
Cuma
SİVAS

Camilere kirli çorapla girmek yasak!

MÜEZZİNLERDEN 'ÇORAP KOKUSUZ HAVA SAHASI' UYGULAMASI

Mehmet Akif Ersoy Camii müezzinleri, caminin içerisindeki çorap kokusunu önlemek ve daha hijyenik bir ortam yaratmak için, 'askıda çorap' uygulaması başlattı.

Mehmet Akif Ersoy Camii müezzinleri Ali Erdoğan ve Yusuf Yıldırım, çorap kokusunu önlemek ve daha temiz bir ibadet ortamı oluşturmak amacıyla camide yeni bir uygulama başlattı. Caminin giriş kapısında bir askıya asılan çoraplarla cemaatin çorap kokusu olmayan, daha hijyenik bir ortamda ibadetini gerçekleştirmesi hedefleniyor.

Konu ile ilgili bir açıklama yapan Yusuf Yıldırım, camiye gelen esnafın tamamına yakının sanayide çalıştığını ve içeride ağır bir çorap kokusunun oluştuğunu belirterek, "Çorap kokusu olan bir yerde tam anlamıyla rahat bir şekilde namaz kılmak çok zor. Biz de bundan dolayı Ali hocam ile oturup böyle bir uygulama yapmaya karar verdik. Cemaatin tamamı bu konuda olumlu yaklaşım gösterdi. Hatta cemaatimiz çorap alıp da katkı sağlamak için sıraya girdi. Bu da bizi memnun etmektedir. Bu uygulamayı başlattığımız günden beri camimize ibadete gelenlerin sayısında da gözle görülür bir artış oldu" dedi.

Ali Erdoğan ise askıda çorap uygulamasının fakirler için değil, ihtiyacı olanlar için yapıldığını ifade ederek, "Vatandaşın ayakkabısı su almıştır, çorabı kokmuştur, insanlık halidir. Biz bu kardeşlerimize yardımcı olabilmek adına böyle bir uygulama başlattık. Bu uygulama ile birlikte müftümüz olsun, çevre camilerde görev yapan kardeşlerimiz olsun ve cemaatimiz olsun biz tebrik ediyorlar. Bu uygulamanın diğer camilerde de örnek olacağını düşünüyorum" diye konuştu.

MÜEZZİNLERDEN 'ÇORAP KOKUSUZ HAVA SAHASI' UYGULAMASI
MÜEZZİNLERDEN 'ÇORAP KOKUSUZ HAVA SAHASI' UYGULAMASI
MÜEZZİNLERDEN 'ÇORAP KOKUSUZ HAVA SAHASI' UYGULAMASI
İHA
Yayın Tarihi : 21 Aralık 2009 Pazartesi 14:26:05
Güncelleme :21 Aralık 2009 Pazartesi 15:57:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?