2
Mayıs
2024
Perşembe
SİVAS

Çanakkale şehitleri anıldı

ÇANAKKALE ŞEHİTLERİ ANILDI

Çanakkale şehitleri tüm yurtta olduğu gibi Sivas'ın Yıldızeli ilçesinde de yapılan törenlerle anıldı.

18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma etkinliği Yıldızeli Kaymakamlığı Hükümet Konağı önünde yapılan çelenk sunma töreni ile başladı.

Çelenk töreninin ardından Abdüllatif Şener Kültür Merkezi'nde İmam Hatip Lisesi'nin hazırladığı 'Çanakkale Şehitlerini Anma Programı' yapıldı.

Programa Ulaş Kaymakamı Yıldızeli Kaymakam Vekili Can Aksoy, Garnizon Komutanı Murat Övez, Belediye Başkanı Selim Baş, Milli Eğitim Müdürü Ahmet Remzi Küçükoran, Emniyet Müdürü Mahmut Güder, şehit ailesi ve yakınları, daire amirleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Program saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Program sırasında Çanakkale'de yapılan kahramanlıklar ve yokluk içerisinde verilen mücadeleler anlatıldı. Mehmet Akif Ersoy'un Çanakkale Şehitleri için yazmış olduğu şiir okundu. Ardından Kıdemli Başçavuş İrfan Bozdoğan günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yaptı. Bozdoğan'ın ardından kürsüye çıkan İlçe Emniyet Müdürü Mahmut Güder 'Çanakkale Destanı' adlı şiirini okudu ve ardından Çanakkale'yi anlatan konuşmasını yaptı. İmam Hatip Lisesi öğrencileri Çanakkale için yazılan şiirleri okudu. Öğrencilerin şiirlerini okumasının ardından Çanakkale Savaşı'nı anlatan sinevizyon gösterisi sunuldu. Yapılan gösterinin ardından şehit ve gazi ailelerine hediyeler verildi.

Şiir, kompozisyon ve resim yarışmasında dereceye giren öğrencilere hediyeleri verilerek program sona erdi.

ÇANAKKALE ŞEHİTLERİ ANILDI
ÇANAKKALE ŞEHİTLERİ ANILDI
İHA
Yayın Tarihi : 18 Mart 2011 Cuma 15:44:03
Güncelleme :18 Mart 2011 Cuma 16:46:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?