6
Mayıs
2024
Pazertesi
SİVAS

Çay bahçesi yeniden yapılacak

SUŞEHRİ’NDE CUMHURİYET AİLE ÇAY BAHÇESİ YENİDEN YAPILACAK

Sivas’ın Suşehri ilçesi Sivas Caddesi üzerinde bulunan çay bahçesinin yeniden yapılması için yıkımlara başlandı.

Yıkım çalışmalarını yerinde inceleyen Belediye Başkanı Sel, Cumhuriyet aile çay bahçesini geçmiş belediye başkanlığı döneminde kendisinin yaptırdığını söyleyerek, “O dönemde bölgenin en güzel çay bahçesi statüsündeydi. Yapımının üzerinden uzun yıllar geçti. Bu nedenle çay bahçesinin yeniden yapılması için yıkımlarımıza başladık” dedi.

Aynı yere yapılacak olan aile çay bahçesinin projelerinin hazır olduğunu belirten Başkan Sel, “Önümüzdeki günlerde, aile çay bahçemizin projeye uygun yapılması için, yap-işlet devret usulü ile ihaleye çıkartacağız. İhaleyi alan kişi veya kişiler belediyemiz tarafından hazırlatılan proje usulüne göre parkın yeniden yapılmasını sağlayacaktır” dedi.

Yeni yaptırılan projenin mimari yapısının çok güzel olduğunu da belirten Başkan Sel, “Yapıldığında, bölgede böyle bir park yoktu. Fakat yıllar geçtikçe artık daha güzel projeler çıkmaya başladı. İnşallah parkımız tamamlandığından mimari yapı olarak çok güzel olacak” dedi.

Parkın yapımının yaz mevsimine yetiştirileceğini de belirten Başkan Sel, “Yazın ilçe halkımız ve gurbetten gelen hemşerilerimiz, ilçemizde çok güzel bir parkta zamanlarını geçireceklerdir. Bundan hiç kimsenin kuşkusu ve şüphesi olmasın “dedi.

Taşköprü Mahallesi Sivas Caddesi üzerinde bulunan Aspasya parkının da ihaleye çıkartılacağını söyleyen Başkan Sel, “Aspasya parkımızı da ihaleye çıkartarak yap işlet devret modeli ile ihalesini yapacağız. Bu ve bundan sonraki yıllarımız Belediyemizin çalışma yılı olacaktır. Halkımızın dinleneceği en güzel parkları yaparak, halkımızın hizmetine sunacağız” dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 3 Mart 2010 Çarşamba 15:55:05
Güncelleme :3 Mart 2010 Çarşamba 16:01:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?