6
Mayıs
2024
Pazertesi
SİVAS

Cazibe merkezi Sivas'a Alman yatırımcı akını

Teşvik Yasası’yla birlikte cazibe merkezi haline gelen Sivas’ta 2 Alman firmasının yatırım yapacağı bildirildi. Yapılacak olan 2 tesisle birlikte Sivas’ta yabancı yatırımcı sayısının da 6’ya yükseldiği kaydedildi.

Sivas’a yatırım yapacak olan Alman firmaların sahipleri Franz Kohut ve Hannelore Vollrath Sivas Ticaret ve Sanayi Odası’nı (STSO) ziyaret etti. Alman yatırımcılar, Sivas’ta yatırım yapmaktan büyük mutluluk duyduklarını belirterek, Sivas’ın yatırım yapılacak uygun bir kent olduğunu söyledi. Ziyarette konuşan STSO Yönetim Kurulu Başkanı Osman Yıldırım, Sivas’ı bir Alman yatırım üssü haline dönüştüreceklerini belirterek, "Sivas’ı bir dünya kenti yapacağız. Dünya kenti olmanın adımlarını hızla atıyoruz. Cumhuriyetin 100. yılı olan 2023’de Sivas Türkiye’nin merkezinde bir dünya kenti haline gelecektir" dedi.

Teşvik Yasası’ndan faydalanan 4 yabancı yatırımcının tesis kurma çalışmalarının devam ettiğini belirten Yıldırım, 2 Alman yatırımcının da Sivas’ta 850 milyon euroluk dev yatırım yapma kararı aldığını belirtti. Yıldırım, "Müteşebbislere karlı bir yatırım ortamı sunan Sivas’ta Alman firmaları ortak yatırım yapmaya kararı aldı. Almanya’da üretim yapan Caratex ve Intek firmaları Sivas’ta 7 ayrı fabrika kuracak. Dev yatırım projesinin ilk ayağı olarak İntec Park Ltd. Şti. ve Repa Park Ltd. Şti. adında 2 ayrı şirket kurularak yatırıma başlanacak. Otomotiv yan sanayi ve çöp arıtma tesisi konularında üretim yapacak olan fabrikaların temeli önümüzdeki günler içerisinde atılacak" şeklinde konuştu.

Alman yatırımcılar adına çalışmaları takip eden Yatırım Danışmanı Oğuz Sarıkaya, Sivas’ta kurulacak olan 7 ayrı fabrikada toplam 2 bin 500 kişiye istihdam sağlanacağını ifade ederek, "250 hektarlık bir alanda 7 ayrı fabrika kurulacak. Bu fabrikalarda eski araba tekerlekleri realizasyonu, her türlü çöp artıma tesisi, otomotiv yan sanayi, inşaat malzemeleri ve makine üretimi konusunda imalat yapacak. 2 firmamızın şirketini kurduk. Arsa tahsislerini de gerçekleştirerek, önümüzdeki 3 ay içerisinde ilk temeli atmayı hedefliyoruz. Ayrıca bu fabrikalara ilave olarak, sosyal tesisler, hastane, alış veriş merkezi, spor tesisler şirket tarafından kurulacak." şeklinde konuştu.

Verilen bilgiler sonrasında konuşan STSO Başkanı Yıldırım, Sivas’ın hızla sanayileşmeye başladığını vurgulayarak, Alman yatırımcı konusunda 10 olan hedeflerine hızla ulaşmaya başladıklarını kaydetti. Başkan Yıldırım, "12 Haziran 2004 tarihinde attığımız 41 temelin içinde 2 tane de Alman firması vardı. Bizim hedefimiz bu yıl sonuna kadar 10 tane Alman yatırımcıyı Sivas çekmekti. Geçen yıldan bugüne kadar 4 Alman firması Sivas’a geldi. Bu firmalardan 2’si Haziran ayı içerisinde üretime başlayacak. 10 olan Alman yatırımcı hedefimize bugün 2 tane daha katarak sayıyı 6’ya çıkartıyoruz. Bu Alman firmalarımız çok büyük ve hayallerimizi zorlayan bir yatırım yapacaklar. Yaklaşık 850 milyon Euro’luk bir proje var. Bu fabrikalarımız ile Sivas’ı bir dünya kenti yapacağız. Bunun için çalışmalarımız devam ediyor. Dünya kendi olmanın adımlarını hız atıyoruz. Cumhuriyetin 100. yılı olan 2023’de Sivas Türkiye’nin merkezinde bir dünya kenti haline gelecektir" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 14 Mayıs 2005 Cumartesi 16:56:01
Güncelleme :14 Mayıs 2005 Cumartesi 17:04:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?