5
Mayıs
2024
Pazar
SİVAS

ÇEDAŞ'tan fatura tahsilatı uyarısı!

Sivas'ta özel bir firmanın elektrik fatura tahsili yaptığı bilgisini aldıklarını söyleyen Çamlıbel Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi (ÇEDAŞ) İl Müdürü Tayyar Akbulut, söz konusu şirketin fatura tahsil etmesi konusunda hiçbir yetkisinin olmadığını belirterek, vatandaşları uyardı.

Konuyla ilgili olarak yazılı açıklama yapan Akbulut, ÇEDAŞ İl Müdürlüğü'nün elektrik fatura tahsilatlarını TEDAŞ vezneleri, Posta İşletme Müdürlüğü ve anlaşmalı bankaların yaptığını hatırlattı. Sivas'ta son günlerde bazı yetkisiz özel şirketlerin elektrik fatura tahsilatı yaptıklarını öğrendiklerini belirten Akbulut, açıklamasında şunları kaydetti:

"Hikmet Işık Caddesi üzerinde 'Faturamatik' adı ile faaliyette bulunan Gönül Danışmanlık ve Aracılık Hizmetleri firmasının kurumumuzla herhangi bir anlaşması bulunmamaktadır. İlgili firma yetkisizce elektrik faturalarını tahsil etmektedir. Bu nedenle vatandaşlarımızın elektrik fatura bedellerini yetkili olan TEDAŞ veznelerine, Posta İşletme Müdürlüğü veznelerine ve anlaşmalı bankalara ödemeleri gerekmektedir. Yetkili olmadığı halde elektrik fatura tahsilatı yapan özel şirket ve firmaların İl Müdürlüğümüzle herhangi bir anlaşması olmadığı için abonelerimizin bu ve benzeri yerlere elektrik fatura bedellerini ödememeleri gerekmektedir."

iha
Yayın Tarihi : 10 Eylül 2007 Pazartesi 16:50:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?