3
Mayıs
2024
Cuma
SİVAS

ÇEDAŞ'tan fatura uyarısı

Çamlıbel Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi (ÇEDAŞ) Sivas İl Müdürü Tayyar Akbulut, süresi geçmiş elektrik faturalarının tahsili ve tahsil yapılmayarak kesilen elektriklerin izinsiz açan aboneler hakkında yasal işlem yapılacağını bildirdi. 

Konuyla ilgili olarak yazılı açıklama yapan Akbulut, Elektrik Piyasası Müşteri Hizmetleri Yönetmenliği'nin zamanında ödenmeyen borçlarla ilgili 24. madde gereği hiçbir abone gurubu ayrımı yapılmaksızın zamanında ödenmeyen fatura bedellerine gecikme zammı uygulanacağı ve ödemelerin zamanında yapılmaması halinde elektriklerin kesilmesi konusunda amir hükmün bulunduğunu hatırlattı. Akbulut, madde gereği tüm abonelerin elektrik faturalarını zamanında yatırmaları gerektiğini de belirterek, son ödeme tarihi geçen tüm abonelerin elektriklerin kesilerek yasal işlem yapılacağını bildirdi. 

Ayrıca faturayı yatırmayan ve elektrikleri kesilen abonelerin de izinsiz elektrik açma konusunda abone hakkında yasal işlem başlatılacağını da belirten Akbulut, abonelerin sıkıntı yaşamaması için faturaları zamanında ödemesini istedi.
iha
Yayın Tarihi : 6 Aralık 2006 Çarşamba 13:01:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
www.haber58.org IP: 88.224.222.xxx Tarih : 9.12.2006 22:17:02
Elektrik faturalarını ödemeyenlerin kendilerinin bağlaması kadar yanlış bir şey olamaz... Hem çok tehlikeli hemde hırsızlıkla eşdeğer... Ben bir Sivaslının bunu yapmasını açıkçası hazmedemiyorum. www.haber58.com