6
Mayıs
2024
Pazertesi
SİVAS

Centilmen sporcuya taktir belgesi

CENTİLMEN SPORCUYA TAKTİR BELGESİ VERİLDİ

Geçtiğimiz günlerde yapılan yüzme yarışında rakibinin boğulma tehlikesi geçirdiğini görüp yarışı bırakarak arkadaşına yardım eden sporcuya taktir belgesi verildi.

Sivas'ta geçtiğimiz günlerde düzenlenen yüzme yarışında rakibinin boğulma tehlikesi geçirdiğini görüp yarışı bırakarak rakibine yardım eden Ayhan Tuzlalı'ya öğrencisi olduğu Cumhuriyet Üniversitesi tarafından taktir belgesi verildi. Genç sporcuya belgesini veren Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İlyas Dökmetaş, yüzücünün yaptığı hareketin taktire şayan olduğunu ifade ederek "Yarışı bırakıp arkadaşını kurtaran öğrencimizi ben huzurunuzda kutlamak istiyorum. Burada ona da bir plaket sunacağız. Spor centilmenliktir. Spor başarı, spor kazanmaktır. Ama bunların temelinde insan var. İnsanın olmadığı, birlikte yaşamanın olmadığı, birlikte yarışmanın olmadığı hiçbir spor spor değildir"dedi.

Dökmetaş sporcunun eğitilmesinde katkıda bulunan öretim görevlisi Mahmut Karakollukçu' yu da kutlayarak, "Bu sırada öğretim görevlisi Mahmut Karakollukçu arkadaşımızı da kutlamak istiyorum. Bu arkadaşımıza bu şekilde eğitim verdikleri için"dedi.

Bu arada yarışı bırakıp rakibini kurtararak büyük bir Fair Play örneği gösteren Ayhan Tuzlalı'ya Fair Play ödülü için başvuru yapılacağı açıklandı.

İHA
Yayın Tarihi : 16 Mart 2010 Salı 17:21:00
Güncelleme :16 Mart 2010 Salı 17:22:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?