3
Mayıs
2024
Cuma
SİVAS

Çete operasyonunda 12 tutuklama

Sivas'ta yapılan 'Tozpenbe' adı verilen operasyonda, çıkar amaçlı suç örgütü kurdukları iddiasıyla gözaltına alınan ve adliyeye sevk edilen 12 kişi tutuklandı.

Sivas Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, yaptıkları operasyonda suç örgütüne üye olmak, tefecilik, gasp ve adam kaçırma suçlarına karıştıkları iddiasıyla 5'i bayan 41 kişiyi gözaltına almıştı. Gözaltına alınan kişilerin ev, işyeri ve gösterdikleri yerlerde çok sayıda silah, bir miktar uyuşturucu madde, 2 midibüs ile 2 otomobil ve örgüt elemanlarını suça teşvik etmek amacıyla izletilen mafya konulu çok sayıda CD filmi ele geçirilmişti.

Aralarında Cumhuriyet Üniversitesi'nde öğretim elemanı olan 10 kişi serbest bırakılırken, adliyeye sevk edilen 31 kişiden 19'u tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Gece geç saatlerde biten mahkeme sonrasında çete lideri olduğu ileri sürülen Rıza Ö., eşi Yasemin Ö., kardeşi Şükrü Ö., Cenk D., Akay U., Akif E., Ersoy Ö., Atilla E., Salih G., Turgut T., Şevki K. ve Murat E. isimli 12 kişi çıkar amaçlı suç örgütü kurmak suçundan tutuklanarak Sivas E Tipi Kapalı Cezaevi'ne gönderildi.

Zanlılara istinat edilen suçların örgüt kapsamına girmesi nedeniyle dosyanın Erzurum Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderileceği öğrenildi.
 

iha
Yayın Tarihi : 1 Mart 2009 Pazar 13:03:37
Güncelleme :2 Mart 2009 Pazartesi 13:15:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?