3
Mayıs
2024
Cuma
SİVAS

Çete üyelerinin sorgusu sürüyor

Sivas'ta suç işlemek amacıyla çete kurmak, adam kaldırmak, senet tahsil etmek, adam yaralamak ve silahlı saldırı ile cinsel suçlara karıştıkları iddiasıyla düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 31 kişinin sorgulamaları davam ediyor.

Edinilen bilgiye göre İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü görevlilerince yapılan istihbarat çalışmaları neticesinde, Sivas'ta ikamet eden R.Ö. isimli kişinin yanında bulunan adamlarıyla birlikte suç örgütü kurduğu, örgüt bünyesinde çeşitli olaylara karışarak halk üzerinde korku ve panik ortamı oluşturduğu, bilahare oluşturulan bu panik ve korku ortamını maddi menfaat açısından değerlendirdiği bilgisi üzerine Sivas ile Sivas'ın Şarkışla ilçesi ve İstanbul, Ankara, Kayseri ve Adana illerinde önceki gün sabaha karşı eş zamanlı operasyon düzenlendi.

Çete liderinin soyadından yola çıkılarak 'Tozpenbe' adı verilen operasyon kapsamında gözaltına alınan 41 kişinin emniyetteki sorgulamaları sonucu 10 kişi serbest bırakılırken, 5'i kadın 31 kişinin sorgulamalarının da devam ettiği öğrenildi.

Bu arada gözaltına alınan kişilerin çek, senet ve alacak tahsil ettikleri, iş yeri sahiplerinden 'haraç' adı altında para istedikleri, tefecilik yaptıkları, nitelikli yağma olaylarına karıştıkları, kişileri zorla alıkoydukları, evli kadınları zorla cinsel ilişkiye zorladıkları, uyuşturucu madde kullandıkları ve ticaretini yaptıkları, ev, iş yeri ve oto kurşunladıkları, 6136 sayılı kanuna muhalefet ve adam yaralama olaylarına karıştıkları, tehdit ve darp olayları gerçekleştirdikleri belirlendi.

Gözaltında bulunan 31 kişiden 4'ü Kayseri, 1'i de Sivas'ta olmak üzere 5 kişinin uyuşturucu ticareti yaptıkları ve çete üyelerine uyuşturucu madde temin ettikleri belirlenirken, diğer kişilerin ev, iş yerleri ve otomobillerinde ise 3 adet ruhsatsız tabanca, 4 adet ucu açılmış kurusıkı tabanca, 1 adet ruhsatsız otomatik av tüfeği, içerisinde uçaksavar mermilerinin de bulunduğu çeşitli ebatlarda 65 mermi, 4 adet bıçak, bir miktar esrar maddesi, 13 adet sentetik uyuşturucu hap, borçlusu değişik kişilere ait farklı miktarlarda 37 adet senet, zanlıların müştekilere zorla imzalatmış oldukları anlaşma belgeleri, alacak tahsil etmeye amaçlı alacaklılara ait ajanda içerisinde bulunan notlar, banka dekontları ele geçirilirken, 2 adet küçük otobüs ile 2 adette binek otomobile de el konuldu.

Gözaltında bulunan zanlılardan uyuşturucu madde ile ilgisi olan 5 kişinin adliyeye sevk edileceği, diğerlerinin de sorgulamalarının devam ettiği öğrenildi.
Bu arada kişilerin zarar verdiği şahısların emniyete gelip gizli tanık yasasından faydalanarak zanlılar hakkında ifade verebileceklerini belirten yetkililer, bu yasadan faydalanan kişilerin kimliklerinin gizli tutulacağını belirtti.

İHA
Yayın Tarihi : 27 Şubat 2009 Cuma 15:15:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?