6
Mayıs
2024
Pazertesi
SİVAS

Çevik Kuvvetin kaskları dağıtıldı

TOPLUMSAL olaylarda ön planda görev yapan çevik kuvvet polislerinin sevk ve kontrolünün daha iyi sağlanması amacı ile hayata geçirilen numaralı kas dönemi, pilot illerden biri olarak seçilen Sivas’ta bugün başladı. Çevik kuvvet polislerine numaralı yeni kaskları dağıtıldı.

Emniyet Genel Müdürlüğü’nün test aşamasındaki yeni uygulaması, pilot bölge seçilen iller arasında yer alan Sivas’ta da uygulamaya girdi. Toplumsal olaylarda yaşanan karışıklık ve amirlerin polis memurlarını sevk ve idaresini kolaylaştırmak amacıyla hazırlanan yeni numaralı kasklar polislere dağıtıldı.

Sivas Çevik Kuvvet Müdürlüğü’nde görev yapan memurlar, bundan böyle görev aldıkları tüm toplumsal olaylarda kendileri adına numaralandırılmış özel kaskları takacak. Kaskların üzerinde her memurun bağlı olduğu birlik, grup, ekip ve timini gösteren numaraları yer alıyor. Polislerin başka illerde görev yaparken de karıştırılmaması için ayrıca yan taraflarında her ilin plaka kodunun yazılı olduğu görüldü. Kaskların numara verilmiş memurun dışında kesinlikle başka bir polis tarafından kullanılamayacağı bildirildi.

Uygulamada başarılı olunması halinde tüm Türkiye genelinde devreye sokulacağı bildirildi. Uygulama Sivas’la birlikte, Kocaeli, Kayseri ve Eskişehir illerinde de bugün başlatıldı.

DHA
Yayın Tarihi : 22 Ağustos 2008 Cuma 12:27:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?