3
Mayıs
2024
Cuma
SİVAS

CHP adayı çalışmalarını sürdürüyor

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Sivas Belediye Başkan adayı Halit Mete Oltulu, projelerinin arasında kültüre yönelik çalışmaların da olduğunu belirterek, "Sivas'ı el sanatları ve diğer konularda bir marka haline getireceğiz" dedi.

Oltulu, seçim ziyaretleri çerçevesinde İl Kültür ve Turizm Müdürü Kadir Pürlü'yü ziyaret etti. Burada konuşan Pürlü, kültüre doğru ve mantıklı bakmak gerektiğini belirterek, "Tüm idarecilerimizle uyumlu çalışma içerisindeyiz. Kültür şehrimizin eşi ve benzeri dünyada yok. Doğa güzelliklerimizin yanı sıra Balıklı Kaplıca, Soğuk Çermik ve Sıcak Çermik ile Kangal köpeğimiz ünü ile dünyaya duyurulmalıdır" dedi.

Sivasspor'un marka haline geldiğini ifade eden CHP Belediye Başkan adayı Halit Mete Oltulu ise, el sanatlarının da marka haline gelmesi için çalışmalar yapacaklarını belirtti.

Sivas halısının marka haline getirilmesinin şart olduğunu vurgulayan Oltulu, "Sivas'ın en ünlü halısı artık üretilemez hale gelmiştir. Oysa dünyaca ünlü Sivas halısı üretime geçirilmelidir. Bugün ilimizde İran halılarının satıldığını görmekteyiz. Bu durum bizi üzmektedir. El sanatlarımız olan, bıçakçılık, gümüş işlemeciliği, Sivas halısı, ağızlık üretimleri çoğaltılarak pazarlanmasını sağlayacağız. Sivas halısını marka haline getirmeliyiz" şeklinde konuştu.

"KAYSERİLİ SİYASİLER ÇALIŞMIŞ, SİVASLI SİYASİLER UYUMUŞ"

Daha sonra Sivas Devlet Hastanesi Başhekimi Davut Vecdi Ersöz'ü makamında ziyaret eden CHP Belediye Başkan adayı Halit Mete Oltulu, sağlık sektörünün Sivas'ta genişletilmesi gerektiğini vurguladı.

16 özel hastanesi olan Kayseri ilinin örnek verilmesinden son derece rahatsız olduğunu belirten Oltulu, "Bu da gösteriyor ki Kayserili siyasiler çalışmış, Sivaslı siyasiler uyumuş. Yerel yönetim ile iktidarın aynı görüşe mensup olmasının getirilerinden bahsedenlere sormak istiyorum. Sivas'ı da aynı zihniyet ve aynı partiye üye yerel ve genel yönetimler yönetmedi mi. Bir taraftan Kayseri diğer taraftan Sivas. Bence Sivas'a bu yapılan ihanetten başka bir şey değildir" dedi.

Sivas'ın sahipsizliğe terk edildiğini vurgulayan Oltulu, "Biz kimsesizlerin kimsesiyiz. Sivas'ın kalkınması için var gücümüzle mücadele edeceğiz" dedi.
Oltulu, daha sonra beraberindekilerle birlikte hastanede yatan hastaları ziyaret ederek gül dağıttı.

İHA
Yayın Tarihi : 27 Şubat 2009 Cuma 10:07:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?