7
Mayıs
2024
Salı
SİVAS

CHP lideri Sivas'ta

4 Eylül Sivas Kongresi’nin 93’üncü yıl dönümü kutlamalarına katılmak üzere Sivas’a gelen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Apaydın Kampı yasa dışı bir kamptır” dedi.

CHP Sivas İl Başkanlığında düzenlenen basın toplantısında konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Apaydın Kampı yasa dışı bir kamptır; uluslararası hukuka karşı oluşturulan bir kamptır. AK Partili bakanlar da bunu söylemiştir. Milletvekillerimiz tarafından kampa gidilmek istenmiştir ama kampa girmeleri yasaklanmıştır. Milletvekillerimiz nasıl oluyor da bir kampa giremiyor? Bu kampta asker eğiteceksiniz, bu askerler başka ülkelere gidecek, terör estirecek sonra yeniden kampa gelecek. Bunu kabul etmek mümkün değil. Biz AK Parti’nin bu kampta oynadığı mizansenin figüranı olmayacağız” şeklinde konuştu.
 

Kılıçdaroğlu “Bir başbakanın 5 yaşındaki çocuklara rapor alan aileler için yönelttiği ağır suçlamaları kabul etmiyoruz. Bir başbakana da bu yakışır. Bir anne ve babanın çocuklarını koruma refleksi geriz ekalılık olarak nasıl değerlendirilir? Başbakana sesleniyorum: 5 yaşındaki çocukların okula alınmasını engelleyin” diye konuştu.

Ülkede iktidar boşluğu olduğunu dile getiren Kılıçdaroğlu, “AK Parti ülkeyi yönetemez konuma gelmiştir. Sadece Türkiye’de değil Orta Doğu’da da güven vermemektedir. Orta Doğu’da yalnızlaştık. Avrupa’da, dünyada yalnızlaştık” ifadelerini kullandı. Milletvekili dokunulmazlıklarının kaldırılması gerektiğini dile getiren Kılıçdaroğlu, “Kürsü dokunulmazlığı hariç bütün dokunulmazlıkların kalkması lazım. Ayrım da yapılmamalıdır. Milletvekili kürsüye çıkmalı, düşüncesini söylemeli, ondan başka dokunulmazlık olmamalı" dedi.

Türkiye’nin komşu ülkeleri ile kavgalı bir hale geldiğini söyleyen Kılıçdaroğlu, “2002 yılında biz hangi komşumuzla kavgalıydık? 2002 yılında neredeyse terörü bitirmiştik. 2002 yılında saman ithal etmiyorduk. 2012 yılında saman ithal eder noktaya geldik. Türkiye’nin iç ve dış politikası ciddi zaaflarla dolu. Artık şapkayı önüne koyup herkesin düşünmesi lazım. Bütün komşularıyla kavgalı bir ülke, terör batağına batmış bir Türkiye” ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu, bir basın mensubunun korucuların kaldırılması ile ilgili sorduğu soruya ise, “Elbet casusluk yapan varsa hukukun önünde yargılanmalı. Hukukun önünde yargı gereği yapılmalı ama koruculuk da ise bir kişi yaptı diye genelleme yapılmamalı. Bütün korucuları aynı kefeye koyup bunları casus ilan etmek doğru değildir” yanıtını verdi.

AK Parti Hakkari İl Başkanının kaçırıldıktan sonra kendisini aradığını ifade eden Kılıçdaroğlu, “AK Parti Hakkari İl Başkanı beni aradığında kendisine herkesin hizmetinde olacağını söyledim” şeklinde konuştu.

Kılıçdaroğlu, 4 Eylül Sivas Kongresi’nin 93’üncü yıl dönümü etkinliklerine katılmak üzere parti binasından ayrıldı.

iha
Yayın Tarihi : 4 Eylül 2012 Salı 18:37:06
Güncelleme :4 Eylül 2012 Salı 18:39:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?