7
Mayıs
2024
Salı
SİVAS

CHP'de kongre heyecanı

CHP SİVAS 33. OLAĞAN KONGRESİ

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) 33. Olağan İl Kongresi gerçekleştirildi. CHP Sivas İl Başkanı Bülent Renda Deniz ile birlikte seçimlere aday olan Osman Çiftçi, adaylıktan çekildiğini ifade edip salonu terk etti.

Sivas Belediyesi Nikah Salonu'nda gerçekleştirilen kongreye, CHP Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz Ateş'in yanı sıra, CHP Sivas Milletvekili Malik Ejder Özdemir, CHP Sivas İl Başkanı Bülent Renda Deniz ve CHP Sivas İl ve Merkez İlçe Teşkilatı'na bağlı delegeler katıldı. Saygı duruşunda bulnulması ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan program, faaliyet raporlarının okunması ile devam etti. Kongrede, Bülent Renda Deniz'in yanı sıra, delegelerin yüzde 20'sinin imzasını toplayarak başkanlığa aday olan Osman Çiftçi de hazır bulundu.

Açılış konuşmasını yapan CHP Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz Ateş, iktidara yüklenerek, "AK Parti iktidara geldiğinde, Türkiye kalkınma hızında dünyada 30'uncu sırada iken, şuan 130'uncu sıraya geriledi. AK Parti'nin 8 yıllık iktidarı süresinde, Türkiye'de işsizlik arttı" dedi.

Ak Parti'nin "Roman açılımı yapıyoruz" diyerek bir Romanlerı mağdur ettiğini iddia eden Ateş, "İstanbul'un göbeğindeki Romanleri alıp 40 kilometre uzağa yapmış oldukları evlere yönelttiler. Bir de üstüne bu vatandaşlarımızı 'size ev veriyoruz' diyerek borçlandırdılar. Roman açılımı dediler, Romanleri mağdur ettiler. Ermeni açılımı dediler, 'Ermenileri sınır dışı edelim' dediler. Şimdi bir de Alevi açılımı dediler, cemevlerinin ibadethane olarak açılmasını istemiyorlar. Camilerin elektrikleri ve suları

devlet tarafından karşılanırken, cemevleri bu statüye alınmıyor. Cemevleri de ibadethane değil mi? Alevi açılımı diyerek resmen Alevi katliamı yapıyorlar. Yargı reformu yapıyoruz dediler, yargıyı siyasallaştırarak kendi çıkarlarına alet etmek çalıştılar" diye konuştu.

Türkiye'nin, Edirne'den Kars'a Türk'üyle, Kürt'üyle, Laz'ıyla, Gürcü'süyle herkesin ortak vatanı olduğunu ifade eden Ateş, "Bütün Türkiye'nin Nevruz Bayramını kutluyorum. Ayrıca bugün Aşık Veysel'in ölüm yıldönümüdür. Onu da huzurunuzda saygıyla anıyorum" şeklinde konuştu.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz Ateş'in konuşmasının ardından, delegelerden konuşmak isteyenler sırasıyla kürsüye çıkarak söz aldılar. Daha sonra kürsüye çıkan Başkan Adayı Osman Çiftçi, başkanlık seçimlerinden çekildiğini ifade ederek, salonu terk etti. CHP Disiplin Kurulu Üyesi Orhan Akbulut'un, Osman Çiftçi'nin başkanlığa aday olamaması için delegelere imza atmamaları yönünde baskı yaptığı ve bundan dolayı Osman Çiftçi'nin bu duruma sitem ederek seçimlerden çekildiği iddia edildi.

Osman Çiftçi'nin konuşmasının ardından söz alan CHP Sivas İl Başkanı Bülent Renda Deniz ise, parti içinde kavgalara ve dedikodulara karşı olduğunu ifade ederek, "Böyle ahlak dışı şeyler yapanları partimizde istemiyoruz. Osman Çiftçi arkadaşımızın yapmış olduğu davranış kesinlikle doğru değildir. Bu bizi birbirimize kenetlemek yerine, aksine birbirimizden uzaklaştırır" dedi.

Konuşmaların ardından seçimlere geçildi. Tek adayla girilen seçimlerde oy verme işlemi devam ediyor.

CHP SİVAS 33. OLAĞAN KONGRESİ
CHP SİVAS 33. OLAĞAN KONGRESİ
İHA
Yayın Tarihi : 21 Mart 2010 Pazar 18:12:00
Güncelleme :22 Mart 2010 Pazartesi 09:30:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?