7
Mayıs
2024
Salı
SİVAS

CHP'den 19 Mayıs mesajı

CHP'DEN 19 MAYIS MESAJI

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Sivas İl Başkanlığı tarafından, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı münasebetiyle bir basın açıklaması yapıldı.

CHP İl Başkanlığı'nda gerçekleştirilen basın açıklamasında konuşan CHP Sivas İl Sekreteri Cahit Korkut, 19 Mayıs 1919'un Cumhuriyet'e giden yolun başlangıcı olduğu gibi özgürlük, eşitlik ve bağımsızlık istemlerinin dile getirildiği bir ulusal duruşu sergilediğini söyledi.

Korkut, "Mustafa Kemal ve arkadaşları 19 Mayıs 1919'da başlattıkları mücadele sonunda tam bağımsız, laik, demokratik Türkiye Cumhuriyeti'ni oluşturmuşlardır. Günümüzde tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de bu küreselleşme ve globalizm adı altında bir rüzgar esmektedir" dedi.

Bütün bu olumsuzlukların temelinde sömürgeci ve emperyalist yaklaşımların olduğunu ifade eden Korkut, "Bugün ülkemizde bu anlayış çerçevesinde güdümlü iç ve dış politikalar izlenmektedir. Cumhuriyet devriminin ve getirdiklerinin bilinçli bir şekilde yok edilmeye çalışıldığı gözlenmektedir. Ancak ulusumuz ve özellikle Atatürk'ün Cumhuriyeti emanet ettiği gençlerimiz, laik, çağdaş ve demokratik Türkiye Cumhuriyeti'ni korumak ve sonsuza kadar yaşatma kararlılığı içerisindedirler. CHP bu kararlılık ve iradenin en yılmaz savunucusudur. Ulusal Kurtuluş Savaşımızın başlangıcının 91. yıldönümünde Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşlarını bir kez daha saygı ve minnetle anıyoruz. Ulusumuzun ve geleceğimizin temennisi olan gençlerimizin bayramını kutluyoruz" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 19 Mayıs 2010 Çarşamba 16:05:04
Güncelleme :19 Mayıs 2010 Çarşamba 16:12:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?