3
Mayıs
2024
Cuma
SİVAS

CHP'li adaydan tanışma toplantısı

Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) Sivas Belediye Başkan adayı Halit Mete Oltulu, göreve gelmesi halinde iki yıl içinde 2 adet dış kaynaklı hidroelektrik santrali kurarak hem organize sanayi bölgesinin (OSB) elektrik ihtiyacının yarısını hem de Sivas'taki işsizlik ihtiyacını karşılayacaklarını söyledi.

Sultan Otel'de basın mensupları ile tanışma toplantısı düzenleyen Oltulu, 39 yaşında olduğunu ve en büyük hayalinin belediye başkanı olarak görev yapmak istediğini söyledi.

Sivas'ta doğup büyüdüğünü ve eğitiminin tamamını Sivas'ta yaptığını söyleyen Oltulu, "Cumhuriyet İlkokulu'nda eğitimime başladım ve Cumhuriyet Üniversitesi'nden mezun olup eğitimimi tamamladım. Yani cumhuriyetin temellerini de atmış oldum. Benim küçüklüğümden beri bir hayalim vardı. Hep yerel bir yönetici olmak. Özellikle de belediye başkanı olmak geçiyordu. Nedeni de beni bu günlere getiren, memleketim Sivas'a bir vefa borcu ödemekti. Bunu bu seçimlerde yapmak istiyorum. Bu nedenle aday oldum" dedi.

Sivas 4 Eylül Barajı'nın yapımında büyük emeği olmakla birlikte kent genelindeki 3 ayrı barajın yapımında da görev aldığını söyleyen Oltulu, "Görevim icabı birçok yurtiçi ve yurtdışı çalışmalarım oldu. Bu zaman içerisinde de her şeye alıcı gözü ile baktım. Türkiye'de yerel yönetimlerde bir eksiklik olduğunu gördüm. Belediyecilik sadece kentin yerel ihtiyaçlarını karşılamakla bitmiyor. İstihdam da yapılmalı. Biz göreve geldiğimiz takdirde 30 Mart sabahı projelerimizin altyapılarını hazırlamak için çalışmalara başlayacağız" dedi.

Açıklamasında yapacağı hedefleri de sıralayan Oltulu, "Sivas'ı ilk olarak turizm ve kültür şehri yapacağız. Ozanlar festivali yaparak, 40 bin kişiyi Sivas'a getireceğimin vadini veriyorum. Bu festival sayesinde oteller kurulacak, alışveriş merkezleri açılacak ve istihdam sağlanacak. Bununla birlikte ozanlar kenti Sivas'a sürekli turist akışı olacak. El sanatlarını tekrar canlandıracağız. Sivas kiliminin pazarını oluşturarak, hak ettiği yere getireceğiz. Sağlık turizminin canlandırılması için de 3 kaplıcayı sağlık turizmine açacağız. Kadınlara belediye bünyesinde meslek edindirme kurslar açacağız. Tarımsal ve hayvansal gelişim için de organize hayvancılığını geliştireceğiz. Ağıl proje dediğimiz entegre tesisler ve yan kuruluşlarını oluşturacağız. Hayvan borsasını da hayata geçireceğiz. Bunlardan da en önemlisi olanı işsizlik ve göçün önüne geçilmesi için dış kaynaklı bütçe ile 2 tane hidroelektrik santrali kuracağız. Buradan elde edilen enerji ile OSB'nin elektrik ihtiyacının yarısını belediye olarak biz karşılayacağız. Tesislerin kurulması ve çalıştırılması aşamasında da en az bin kişiye iş vereceğiz. Dışarıdaki Sivaslı işadamlarının tekrar memleketlerine gelerek, yatırım yapmaları için arsa tahsisi ve altyapı sorunlarını halledeceğiz" dedi.

CHP Belediye Başkan adayı Halit Mete Oltulu, bütün projelerinin iki yılda tamamlanması için gayret edeceklerini belirterek, "Yerel yöneticilerin projelerini tamamlayabilmesi ve hayata geçirmesi için yer bilmesi, adres bilmesi gerekir. İş yapanın, kaliteli malzemenin nerede olduğunu bilmeli. İşgücünün içimizden çıkacağını bilmeli. İnşallah 30 Mart sabahı belediyede tekrar sizlerle buluşarak, bu projelerin altyapılarına vakit kaybetmeden başlayacağız" dedi

İHA
Yayın Tarihi : 10 Şubat 2009 Salı 13:52:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?