6
Mayıs
2024
Pazertesi
SİVAS

Çiçek serasında muz yetiştirildi

Sivas Belediyesi'nin çiçek seralarında geçtiğimiz yıl dikimi yapılan muz ağacından bir salkım meyve alındığı bildirildi.

Sera çalışmaları konusunda bilgiler veren çiçekçi Fahri Yılmaz, serada 165 kayıtlı çiçek türü üretildiğini söyledi. Bununla birlikte dev kaktüs, limon, mandalina ve Kıbrıs mandalina ağacı da yetiştirdiklerini söyleyen Yılmaz, bir de muz ağacı yetiştirdiklerini söyledi.

Geçtiğimiz yıl dikimi yapılan 3 muz ağacının birinden bir salkım muz aldıklarını belirten Yılmaz, "Hangi iklim olursa olsun yeteri ısı ve imkan sağlandığında botanik bitkiler ve çiçekler yetiştiriliyor. Geçtiğimiz yıl muz diktik ve bir ağaçtan meyve aldık, bunu başardık" dedi.

Yılmaz, bahar ayının gelmesi ile bahçe ve çiçek satışlarının arttığını da belirterek, "Burada yetiştirdiğimiz çiçekleri halka uygun fiyatlarla satıyoruz, en çok ilgiyi salon çiçekleri görüyor. Bizim çiçek severlere tavsiyemiz haftada mutlaka bir kere toprakları havalandırsınlar. Uygun toprak ve sahan kullansınlar. Haftada bir kez su verilirken, 15 günde bir de sprey şeklinde yapraklara su versinler.Odanın havalandırmalarını da düzenli yapsınlar" dedi.

.
Yayın Tarihi : 12 Nisan 2008 Cumartesi 16:54:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?