6
Mayıs
2024
Pazertesi
SİVAS

Çifçinin isyanı!

MAHSULÜ YANMA TEHLİKESİNDE OLAN ÇİFÇİ İSYAN ETTİ

Sivas'ın Yıldızeli ilçesinde bulunan bir çiftçi Etyemez Göleti'nin kanallarının sulama yapmaya elverişli olmamasından dolayı mahsulünün yanmak üzere olduğunu söyleyerek isyan etti.

Belediyenin denetiminde olan bu göletin tamirinin yapılmamasından dolayı şikayetçi olan çiftçi gerekli yerlere başvurduğunu fakat “Ürünüm yanmak üzere hala bir netice alamadım ne yapmalıyım mahvolacağız” diyerek isyan etti.

Yıldızeli'nin önde gelen çiftçilerinden olduğunu belirten Ahmet Arkaz, “Bu gölet belediyenin denetiminde olduğu için belediye ye kanalların tamiri için müracaat ettim fakat gerekli araçlarının olmadığını ve yardım edemeyeceklerini söylediler. Bunun üzerine valiliğe faks çektim ve şikayetimi bildirdim. Aradan bayağı bir süre geçmesine rağmen hala bir netice alamadık. Ürünlerimiz yanmak üzere. Burada sadece benim arazim değil 5 bin dönümlük arazi var, eğer bu kanallar yapılırsa herkes faydalanacak sadece ben değil. Ama ne yazık ki bu araziler yeterince su alamıyor. Şu anda sulu ürünler yanmak üzere. Yetkililerden bir an önce derdimize çare bulunmasını istiyoruz” dedi.

Son günlerde de artan sıcaklarla birlikte su isteyen ürünlerin kurumaya yüz tutmuş olduğu görüldü. Kanalların temizlenmez ve tamir edilmezse su gitmeyen yaklaşık 3000 dönümlük mısır, yonca ve şeker pancarının kuruyarak ciddi bir zarar oluşacağı ifade edilirken Yıldızeli Belediye Başkanı Selim Baş sorunun sadece belediye ile çözülemeyeceğini vatandaşlarında yardım ederek imece yolu ile çözüme kavuşturulması gerektiğini dile getirdi.

MAHSULÜ YANMA TEHLİKESİNDE OLAN ÇİFÇİ İSYAN ETTİ
MAHSULÜ YANMA TEHLİKESİNDE OLAN ÇİFÇİ İSYAN ETTİ
İHA
Yayın Tarihi : 18 Ağustos 2010 Çarşamba 11:25:03
Güncelleme :18 Ağustos 2010 Çarşamba 11:35:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?