6
Mayıs
2024
Pazertesi
SİVAS

Çiftçiye desek isteği

Eski Tarım ve Köyişleri Bakanı Musa Demirci, dünyanın her yerinde çiftçilerin desteklendiğini belirterek, hükümetin bu konuda çalışma yapmasını istedi.

Saadet Partisi (SP) Sivas İl Başkanlığı binasında bir basın toplantısı düzenleyen Musa Demirci, mazot, gübre ve zirai ilaç gibi malzeme fiyatlarının artmasına rağmen, hububat taban fiyatının giderleri karşılamadığını söyledi.

Hububatı tarım-ticaret borsalarının aldığını, buna rağmen TMO'nun taban fiyatını açıklamadığından çiftçilerin daha çok mağdur olacağını ileri süren Demirci, "Mazot ve gübre fiyatlarıyla üretim yapılamaz. Sıkıntıların giderilmesi için çiftçinin karşılıksız desteklenmesi gerekir. Ekonominin canlanması için üreticiye destek verilmelidir. Dünyanın tüm ülkelerinde çiftçiler destekleniyor. Ülkemizde ise tüccarlar destekleniyor. Bu nedenle üretim yapamaz duruma gelen köylülerimizden bir milyon 200 bini kentlere taşındı. Bunun önüne geçilmesi için hükümeti uyarıyoruz. Tarım üzerinden siyaset yapılmaz, ama biz bunu zorlanarak söylüyor ve uyarılarda bulunuyoruz" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 8 Ağustos 2008 Cuma 13:24:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?