7
Mayıs
2024
Salı
SİVAS

Çifte Minareli Medrese onarıma alındı

Sivas'ın simgelerinden olan tarihi Çifte Minareli Medrese'de restorasyon çalışmaları başlatıldı.

Kitabesine göre, 1271 yılında İlhanlı Veziri Sahip Şemsettin Mehmed Cüveyni tarafından yaptırılan Çifte Minareli Medrese'de, Sivas Vakıflar Bölge Müdürlüğünce restorasyon çalışması başlatıldı.

Tarihi yapının restorasyon ihalesini kazanan firma, Sivas Kültür ve Tabiat Varlıkları Koruma Kurulunca onaylanan restorasyon projesine uygun olarak çalışmalara başladı. Medresenin her iki cephesine de iskele kuran ekipler, tarihi yapıyı aslına uygun olarak onarmak için kolları sıvadı.

Onarım çalışmaları kapsamında tarihi medresenin minareleri ve portalının temizleneceğini ifade eden yetkililer, eserin zemininin güçlendirileceğini de kaydettiler.

Medresenin arka kısmındaki kalıntıların olduğu bölgede kazı çalışmalarının yapılacağını belirten yetkililer, bu kazı çalışmalarıyla tarihi eserin odalarının ve eyvanlarının ortaya çıkarılmasının hedeflendiğini ifade ettiler.

Medresedeki çalışmaların gelecek yıl bitirilmesinin planlandığı, medresenin karşısındaki Şifahiye Medresesi'ndeki restorasyon çalışmalarının da devam ettiği bildirildi.

Selçuk Parkı ve Kent Meydanı Düzenleme Projesi kapsamında bölgede yapılan arkeolojik kazı çalışmalarının ve çevre düzenlemesi çalışmalarının devam ettiğini ifade eden yetkililer, çalışmaların tamamlanmasıyla bölgenin kültür ve tarih turizmi açısından önemli bir merkez olacağını kaydettiler.

Zaman
Yayın Tarihi : 10 Temmuz 2008 Perşembe 13:00:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?