7
Mayıs
2024
Salı
SİVAS

Çilek fideleri toprakla buluştu

Sivas'ın Suşehri İlçesi'nde Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) desteğiyle geçen yıl başlatılan Meyveciliği Geliştirme Projesi kapsamında bu yıl Aksu köyünde 3 bin 400 çilek fidesinin dikimi yapıldığı bildirildi.

Konu ile ilgili olarak açıklama yapan SYDV Müdürü Tevfik Coşkun, Meyveciliği Geliştirme Projesi'nin startının geçen yıl Kaymakam Abdullah Demir tarafından verildiğini hatırlattı.

Coşkun, proje kapmasında İlçe Tarım Müdürlüğü ile yapılan çalışmalar doğrultusunda belirlenen pilot bölgelerde yetiştirilen çilek üretiminde olumlu sonuçlar alındığını belirterek, "Aksu köyümüzde geçen yıl 6 vatandaşımız bu proje kapsamından faydalandı. Elde edilen çilekteki potansiyel iyi olunca bu yıl aynı köyümüzden 8 vatandaşımızda bizden aynı proje üzerinde faydalanmak istediklerini belirtiler. Bu doğrultuda vatandaşlarımızın da arazilerine çilek üretmeleri için 3 bin 400 adet çilek fidesini getirdik" dedi.

Coşkun, çilek yetiştiriciliği konusunda vatandaşların geçimlerini sağladıklarını da sözlerine ekleyerek, "Meyve üretiminde toprağı uygun tüm köylerimizde bu uygulamalar yapılacak ve bu sayede tüm meyve yetiştiricilerine vakfımız tarafından destek verilecektir" dedi.

.
Yayın Tarihi : 30 Mayıs 2008 Cuma 12:52:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?