6
Mayıs
2024
Pazertesi
SİVAS

Cim Bom'un galibiyeti Sivas'ı karıştırdı

Yılın derbisi olarak adlandırılan Galatasaray - Fenerbahçe karşılaşmasının sonucu Sivas'ta olaylara neden oldu.

Galibiyeti kutlayan Sarı kırmızılı taraftarlarla şampiyonluğun iddialı adayı Sivasspor'un taraftarları birbirine girdi. Taraflar arasında yaşanan sataşma kısa sürede arbedeye dönüştü. Olaylara müdahele eden Emniyet güçleri, Sivassporlu iki taraftarı gözaltına aldı.

Şampiyonluk yolunda Fenerbahçe'yi yenerek önemli bir galibiyet elde eden Galatasaray'ın zaferi tüm yurtta olduğu gibi Sivas'ta da geniş yankı uyandırdı. Kongre Müzesi bahçesinde toplanan binlerce Galatasaraylı taraftar sevinç gösterilerinde bulundu.

Fenerbahçe aleyhine sloganlar atan grup dev bir Galatasaray bayrağı açarak galiyeti kutladı. Tam bu sırada karşı tarafta bulunan 30 kişilik Sivassspor taraftarı, sarı kırmızılı taraftarlara tepki gösterdi. "Sivaslı köpekler İstanbul'u destekler" şeklinde sloganlar atan grup, küfür etmeye başlayınca olaya emniyet ekipleri müdahale etti.

Sivaslı taraflarları küfür etmemeleri konusunda uyaran ekipler, bu uyarıyı dikkate almayan iki taraftarı gözaltına almak istedi. Taraftarlar polise direnince kısa süreli arbede yaşandı. Bu sırada emniyet ekipleri fanatik taraftarları etkisiz hale getimek için biber gazı sıktı.

Ancak polisin sıktığı gaz meslektaşlarına denk geldi. Emniyet ekipleri Sivassporlu fanatik taraftarları güçlükle ekip otosuna götürdü. Göz altına alınan taraftarların daha sonra serbest bırakıldığı öğrenildi. Polisler Sivassporlu grubu dağıtarak olayların büyümesini önledi. Sivassporlu taraftarlar, Sivaslı olupta Galatasaray'ı destekleyenleri anlayamadıklarını belirterek, Galatasaraylı taraftarlarında küfür ettiğini ancak Emniyet ekiplerinin onlara müdahale etmeyerek kendilerine müdahale ettiğini öne sürdüler.

Polis eşliğinde galibiyeti kutlayan Sarı kırmızılı taraftarlar ise İstasyon ve Atatürk caddesini turladıktan sonra ekiplerin uyarısıyla sessizce dağıldı.

Ajanslar
Yayın Tarihi : 28 Nisan 2008 Pazartesi 09:59:15
Güncelleme :28 Nisan 2008 Pazartesi 10:03:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Halis kaya IP: 88.228.237.xxx Tarih : 29.04.2008 16:38:39

Sivassprun başarısını çekemeyen (sivaslı olup sivasta ikamet eden sivaslılara)ancak sadece başarılar diliyorum.Utanmazlarmı sivasın havasını,suyunu içipte,galatanın,yağcılığını yapmak.onlar utansınlar....