3
Mayıs
2024
Cuma
SİVAS

Çinli yatırımcılar Sivas'ta

Çinli bir grup yatırımcı, maden sektöründe yatırım imkanlarını incelemek üzere Sivas'a geldi.

Sinochem Şirketi temsilcileri Song Lijun, Du Huibin ve Jia Xuemin, Gürteks Madencilik firması yetkilileriyle birlikte Vali Veysel Dalmaz'ı makamında ziyaret etti. Ziyarette konuşan Çinli yatırımcılar, Sinochem Şirketi'nin Çin hükümetine bağlı olarak maden sektöründe faaliyetlerini sürdürdüğünü söyledi.

Sivas'ta özellikle krom madeni ile ilgilendiklerini ifade eden şirket temsilcileri, "Türkiye krom madeni yönünden oldukça zengin bir ülke. Türkiye'deki iş ortağımız Gürteks Madencilik ile birlikte Sivas'ta yatırım imkanlarını incelemek üzere buraya geldik. Biz bu ziyaretle birlikte Sivas'ta güzel ilişkilerin temelinin atılacağına inanıyoruz" şeklinde konuştular.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali Veysel Dalmaz ise, Sivas'ın madenler yönünden oldukça zengin bir il olduğunu söyledi. Sivas'ta değişik alanlarda önemli maden rezervlerinin olduğuna dikkat çeken Dalmaz, "Ancak ne yazık ki bu potansiyelimizi yeterince değerlendiremiyoruz. Geçen yıl özellikle yatırımcılar krom madenine büyük ilgi gösterdiler. Bizim amacımız özellikle bu sektörlerde dünyanın önde gelen ülkelerinden olan Çinli ve Hindistanlı yatırımcıları Sivas'a getirebilmektir" diye konuştu.

Madenlerin çıkartıldıkları bölgede işlenmesi gerektiğini belirten Dalmaz, "Madenlerimizin yerinde işlenmesi çok önemli. Maden cevherleri çıkartıldıktan sonra aynı alanda işlenmeli ve tüketiciye ulaştırılmalıdır. Sivas, özellikle son dönemde değişik sektörlerdeki yatırımcıların dikkatini çeken bir il haline geldi. Sivas'a yatırım yapmak isteyen müteşebbislere her konuda destek ve yardımcı olacağız” şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 6 Haziran 2009 Cumartesi 19:20:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
www.haber58.com IP: 95.65.155.xxx Tarih : 7.06.2009 09:02:36

Çinlilerin gelişi Sivas'a olan cazibenin bir kat daha arttığını göstermektedir. Misafirperverliğimiz yanında pazarlık gücümüzü de kullanmalıyız. Mesela çinliler iş gücü olarak Sivas'ın yerel kaynaklarını kullanmalı kesinlikle ...