3
Mayıs
2024
Cuma
SİVAS

Çirkin pankarta tepki büyüyor

Büyük Birlik Partisi (BBP) Sivas İl Başkanı Zeki Haral, Sivas olaylarının 16. yıldönümünde üzerinde hayatını kaybeden Muhsin Yazıcıoğlu'nun fotoğrafının bulunduğu "Gülerek Yaktın, Donarak Öldün" yazılı pankarta sert tepki gösterdi.

BBP Sivas İl Başkanlığı'nda bir basın toplantısı düzenleyen Zeki Haral, 16 yıl önce yaşanan, tasvip edilemez ve haince tezgahlanan olay üzerinden rant oluşturmaya çalışanlar olduğunu ileri sürdü.

Bu sene de haklı ve masumane bir anma yerine karanlık yüzlerin ortaya çıktığını iddia eden Haral, anma töreni esnasında çıkarılan ve yerel bir gazetenin manşetlerine yansıyan "Gülerek Yaktın Donarak Öldün" yazılı pankarta sert tepki gösterdi. Zeki Haral, "'Gülerek Yaktın Donarak Öldün' yazılı pankartı taşıyarak,
aslında o gün olayları çıkaran zihniyetle bugün bu pankart tahrirkarlığını yapanların birbirinden hiç de farklı olmadıklarını ortaya koymuşlardır" dedi.
Hayatını kaybeden BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun 2 Tem

uz olayları karşısında asil bir tutum sergilediğini söyleyen Haral, Yazıcıoğlu'nun o tarihteki olaylarda partinin il binasının arka tarafından 33 kişinin canının kurtarılması yönündeki gayret ve direktiflerinin açıkça bilindiğini ifade etti. Açılan pankartı kınadıklarını belirten Zeki Haral, birilerinin Sivas üzerinde oynanan oyunları çığırından çıkartacak boyutlara getirme gayretlerine müsaade etmeyeceklerini de sözlerine ekledi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 3 Temmuz 2009 Cuma 17:37:32
Güncelleme :3 Temmuz 2009 Cuma 17:41:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
halil IP: 88.249.71.xxx Tarih : 4.07.2009 21:49:52

 rahmetli muhsin yazıcıoğlunun tırnağı kadar değeri olmayan insanların yaptığı bu çirkefliği kınıyorum.o büyük bir insandı.değerini anlıyamadık..Allah rahmet etsin...