7
Mayıs
2024
Salı
SİVAS

Çobanın feci ölümü!

SÜRÜSÜNÜ KURTARMAK İSTERKEN TRENİN ALTINDA KALARAK FECİ ŞEKİLDE CAN VERDİ

Tren yolunun bulunduğu yerde sürüsünü otlatan çoban, aniden gelen trenden hayvanlarını kurtarmak isterken trenin altında kalarak feci şekilde hayatını kaybetti.

Edinilen bilgiye göre Sivas merkeze bağlı Mescidli köyünde yaşayan Yakup Duman (13) isimli çoban akşam saatlerinde sürüsünü otlatmak için demir yolunun bulunduğu alana gitti. Burada sürüsünü otlatırken aniden çıkan trenin otlattığı hayvana çarptığını gören genç çoban Yakup Duman, diğer hayvanlarını kurtarmak için demir yoluna atladı. Trenin makinisti Gürsel B. ve yardımcısı Abdullah F., treni durduramayarak Yakup Duman'a çarptı. Trenin altında kalan Duman olay yerinde hayatını kaybetti. Çoban Yakup Duman

ile birlikte 2 büyükbaş hayvan tren çarpması sonucu feci şekilde öldü.

Olay yerine gelen jandarma ekipleri ve savcının incelemesinden sonra hem okuyup hem çobanlık yaptığı öğrenilen Yakup Duman'ın cenazesi Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Morgu'na kaldırıldı. Trenin çarptığı büyükbaş hayvanlar ise vatandaşlar tarafından demir yolu üzerinden kaldırılarak yolun açılması sağlandı.

Jandarma ekipleri kaza ile ilgili soruşturma başlattı.

SÜRÜSÜNÜ KURTARMAK İSTERKEN TRENİN ALTINDA KALARAK FECİ ŞEKİLDE CAN VERDİ
İHA
Yayın Tarihi : 3 Haziran 2010 Perşembe 23:31:03
Güncelleme :4 Haziran 2010 Cuma 12:11:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?