6
Mayıs
2024
Pazertesi
SİVAS

Çocuklar bayramlarını kutluyor

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Sivas'ta çeşitli etkinliklerle kutlanmaya başlandı.

Törenler ilk olarak resmi kurumların Atatürk anıtına çelenk sunması ile başladı. Anıta Vali Veysel Dalmaz, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Ali Doğan İnce, Belediye Başkanı Sami Aydın ve bazı kamu kurum ve kuruluşları, siyasi parti il başkanları ve sivil toplum kuruluşlarının yetkilileri çelenk sundu.

Bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile anıttaki törenler tamamlandı.Ardından Valilik Makamına geçildi. Burada bayram nedeni ile Ülkü İlköğretim Okulu'ndan Süveyda Boyraz, kısa süreli Valilik makamına oturdu. Sivas'ın ilk bayan valisi olan Boyraz, eğitimin önemine değinerek, Sivas başta olmak üzere dünyanın her yerinde eğitime önem verilmesini istedi.

Eğitimin yaz tatillerinde de olmasını isteyen Boyraz, tatillerde öğrencilere spor ve kültürel eğitimlerin verilmesini istedi.

Valilik makamına oturmasının kendi için ayrı bir önemi olduğunu da vurgulayan Boyraz, "23 Nisan, ulu önder Mustafa Kemal Atatürk tarafından bizlere hediye edilmiştir. Bizler bu bilinçle Atatürk'ün kurduğu ve gösterdiği hedefte ona yakışır nesiller olmak için çalışacağız" dedi.

 

.
Yayın Tarihi : 23 Nisan 2008 Çarşamba 14:01:11
Güncelleme :23 Nisan 2008 Çarşamba 14:12:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?