3
Mayıs
2024
Cuma
SİVAS

Çocuklara en güzel hediye...

SİVAS'TA ÇOCUKLARA KİTAP OKUMA ALIŞKANLIĞI KAZANDIRMA ETKİNLİĞİ

Eğitim-Sen Sivas Şube Başkanlığı "Dünya Çocuk Kitapları Haftası" olması nedeniyle çocuklara yönelik kitap okuma alışkanlığı kazandırma etkinliği düzeledi.

Belediye Çay Bahçesi'nde yapılan programa Eğitim-Sen Sivas Şube Başkanı Önder Doğan, Yazar Gülsüm Cengiz ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Etkinlik kapsamında Eğitim-Sen Sivas Şubesi'nin davetiyle Sivas'a gelen Yazar Gülsüm Cengiz, kitap okumanın önemini vurgulayarak, "Böyle etkinlikler çocukların kitap okuma alışkanlığını kazanmasını sağlar. Ben gelecek nesilden çok umutluyum, çünkü kitap okuyan bir nesil geliyor" dedi.

Sivas'ta daha önce kapanmış olan kütüphane ile ilgilide velilere çağrıda bulunan Cengiz, "Veliler olarak kütüphanemizi yeniden hayata döndürmek için ilgili makamlara dilekçeler verin, unutmayalım ki düşünün insan, özgür insandır" diye konuştu.

Eğitim-Sen Sivas Şube Başkanı Önder Doğan ise kitabın önemli olduğunu ifade ederek, "Kitap çok önemli bir unsur olmasına rağmen, fazla kıymeti bilinmeyen bir unsurdur. Bizde çocuklarımızın kitap okuma alışkanlığı kazanmaları için böyle bir etkinlik düzenledik" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Mimar Sinan İlköğretim Okulu öğrencileri ile bir araya gelen Yazar Gülsüm Cengiz, öğrenciler ile sohbet etti. Öğrenciler Yazar Gülsüm Cengiz'in kitaplarına yoğun ilgi gösterirken, Çetin'de öğrencilerin satın almış olduğu kitapları imzaladı.

SİVAS'TA ÇOCUKLARA KİTAP OKUMA ALIŞKANLIĞI KAZANDIRMA ETKİNLİĞİ
İHA
Yayın Tarihi : 11 Kasım 2009 Çarşamba 18:38:04
Güncelleme :11 Kasım 2009 Çarşamba 21:14:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?