6
Mayıs
2024
Pazertesi
SİVAS

CÜ rektörü bakır veda etti

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün onayıyla Sivas Cumhuriyet Üniversitesi (CÜ) Rektörlüğü'ne Prof. Dr. İlyas Dökmetaş atanırken, eski Rektör Prof. Dr. Mehmet Bakır, üniversitenin resmi internet sitesinden yayınladığı mesajla veda etti.

Veda mesajında görev süresince birçok projeyi hayata geçirdiğini söyleyen Bakır, "Bildiğiniz gibi 6 Ağustos 2004 tarihinde Cumhuriyet Üniversitesi Rektörlüğü görevini devraldım ve bu onurlu görevi dört yıl süreyle sürdürdüm. Cumhuriyetimizin saygın ve temel kurumlarından biri olan üniversitemizi her alanda en üst düzeye taşımayı hedefledim. Bugüne kadar üstlenmiş olduğum görev doğrultusunda üniversitemizin ulusal ve uluslararası düzeyde saygınlığını arttıracak birçok projeyi başlattım. Bu projelerin birçoğunu tamamlamanın mutluluğunu yaşadım. Tamamlanan tesis ve birimlerin açılışlarını yaparak görevi devretmeyi arzulamaktaydım. Ancak, atamaların son güne getirilmiş olması bu olanağı bize vermedi" dedi.

Üniversitenin eğitim-öğretim kadrosu ve çalışanlarının kısıtlı olanaklara karşın özveriyle çalıştıklarının farkında olan bir yönetici olarak, çalışanların birbirleriyle ve yönetimle uyum içinde olmalarına özen gösterdiğini kaydeden Bakır, "Eğitim öğretimin ve hizmetin en iyi şekilde verilmesine çaba sarf ettim. Rektörlük görevimi sürdürdüğüm süre içinde tüm yöneticilerim, akademik ve idari görev yapan personelim ve öğrencilerimden olağanüstü bir destek gördüm. Üniversitemizin bu dört yıllık süreci huzur içinde geçirmiş olmasında tüm çalışanların ve öğrencilerimizin büyük katkıları olmuştur. Bu önemli katkılarından dolayı üniversitemizin tüm mensuplarına yürekten teşekkür ediyorum" dedi.
Bakır, dört yıllık süreç içinde üniversitenin bilimsel çalışmalar ve yönetim açısından oldukça iyi bir düzeye geldiğini de belirterek, "Yeni görevi üstlenen arkadaşımızın bugünden sonra bu çıtayı daha üst düzeylere taşıyacağına olan inancımı ifade etmek istiyorum. Rektörlük görevini devrederken, bu onurlu görevi başarılı bir şekilde yapmış olmanın huzuru ve mutluluğu ile sizlere selam ve saygılarımı sunuyorum" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 6 Ağustos 2008 Çarşamba 15:16:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?