6
Mayıs
2024
Pazertesi
SİVAS

CÜ'de Akademik yıl başladı

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi'nde (CÜ) 2008-2009 eğitim öğretim yılı düzenlenen törenle açıldı.

CÜ Kültür Merkezi'nde yapılan açılış töreni saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı. Eğitim Fakültesi ile Güzel Sanatlar Fakültesi işbirliği ile düzenlenen müzik dinletisinin ardından Rektör Prof. Dr. İlyas Dökmetaş açılış konuşmasını yaptı.

34 yıl önce Cumhuriyetin 50. yılı anısına 1974 yılında kurulan CÜ'de şuanda 11 fakülte, 3 yüksekokul, 11 meslek yüksekokulu, 514 öğretim üyesi, bin 370 akademik personel ile hizmet verdiklerini söyledi.

Öğrenci sayısının 28 bini aştığını belirten Dökmetaş, "Hedefimiz, üniversitemizi daha ileriye götürerek ülkemizde ve uluslararası arenada hak ettiği yeri almasını sağlamaktır. Bu aşamada öncelikli hedeflerimiz arasında nitelikli insan gücü yetiştirmede ve bölgesel kalkınmaya yarar sağlamak amacıyla fakülte, yüksekokul ve yeni bölümler açılmasını sağlamak için çalışmalar yapmaktır" dedi.

Öğrencilere de seslenen Rektör Dökmetaş, konuşmasını şöyle sürdü:

“Üniversiteler, demokrasi kültürünün kök saldığı, her türlü düşünce ve ifade özgürlüğünün gerçekleştiği ortamlardır. Bu farklılıkları yaşantınızda zenginliğe dönüştürmenin yolunu burada bulacaksınız. Ülkemizin kalkınması için üretken olmak ve üniversitemizde devletimizin bizlere sağlamış olduğu kısıtlı olanakları iyi kullanmak zorumdayız. Sizler milyonlarca genç arasında zorlu bir sınavı başararak buralara gelmişiniz. Burada hedeflemiş olduğunuz alanda en iyi şekilde eğitiminizi almalısınız."

Vali Veysel Dalmaz ise, bazı sıkıntıların olduğunu ve bunların aşılma temennisinde bulunarak, öğrencilerin iyi bir eğitim almalarını, yasadışı konulardan uzak durmalarını istedi.

Yapılan konuşmanın ardından Prof. Dr. Sezai Elagöz, ilk ders olan Nanoteknoloji adlı dersi verdi.

İHA
Yayın Tarihi : 22 Eylül 2008 Pazartesi 14:14:33
Güncelleme :22 Eylül 2008 Pazartesi 14:18:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?