7
Mayıs
2024
Salı
SİVAS

CÜ'de devir teslim töreni

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi (CÜ) Rektörlüğü'ne atanan Prof. Dr. İlyas Dökmetaş, görevi Prof. Dr. Mehmet Bakır'dan teslim aldı.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün onayıyla yapılan atama sonrasında CÜ Rektörlüğü'ne getirilen Enfeksiyon Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. İlyas Dökmetaş, saat 13.00'te düzenlenen programla görevi devraldı. Belirlenen saatten 5 dakika önce rektörlük binasına makam otomobiliyle gelen Dökmetaş, makam odasında bekleyen Prof. Dr. Mehmet Bakır ile görüştü.

Yapılan özel görüşmenin ardından basın mensupları makam odasına alındı. Eski Rektör Bakır, Dökmetaş'a yeni görevinde başarılar dilerken seçimlerin demokratik bir ortamda yapıldığını söyledi. Bakır, "Sayın Cumhurbaşkanımızın takdiri böyle olmuştur. Ben üniversitemize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum. Bugüne kadar yaptığımız çalışmalara bundan sonra da hız kesmeden devam edileceğini düşünüyorum. Ben, Dökmetaş'a ve ekibine başarılar diliyorum" dedi.

Mehmet Bakır, yaptığı açıklamanın ardından rektörlük cüppesini Dökmetaş'a giydirip kendisini yeni görevinden dolayı kutladı. Rektör Prof. Dr. İlyas Dökmetaş ise konuşmasında birlik mesajları verdi. Dökmetaş, "Cumhuriyet Üniversitesi 34 yaşına geldi. Üniversitenin kuruluşundan bugüne kadar taş üstüne taş koyan her öğretim üyeme, her personelime ve her arkadaşıma teşekkür ediyorum. Sayın Prof. Dr. Mehmet Bakır'da 4 yıllık süre içerisinde üniversitemize çok şeyler kattı. Ben bu dönemlerde yaptığı hizmetlerden dolayı kendisine çok teşekkür ediyorum. Bu bir devir teslim olayı. 4 yıl sonra belki ben aynı durumda olacağım, bir başka arkadaşıma görevi devredeceğim. Önemli olan iyi işler yapmak, birlikte olmak, başarılı olmak. El ele vererek yeni bir başlangıcın olacağı bir dönem istiyorum" dedi.

Her kurumdan üniversiteye destek olunmasını isteyen Rektör Dökmetaş, "Üniversitede barışın, kardeşliğin, huzurun olmasını diliyorum. Şehrin üniversiteye daha fazla sahip çıkarak daha fazla yatırım yapmasını istiyorum. Hükümetimizden, bakanlarımızdan ve YÖK Başkanlığı'ndan, CÜ için pozitif ayrımcılık istiyorum. Çünkü CÜ yeteri kadar gelişemedi. Daha başarılı olabilmek için el ele vereceğiz" diye konuştu.

Yapılan konuşmanın ardından eski ve yeni rektörler tekrar birbirini kutladı. Bakır, basın mensuplarına rektörlük görevindeyken son kez bastırdığı üniversitenin tanıtım kitapçığını dağıtırken, rektör yardımcıları ile de vedalaştı. Rektör Dökmetaş, Bakır'ı odasından kapıya kadar uğurlarken Bakır kendisine ait otomobile binerek rektörlükten ayrıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 6 Ağustos 2008 Çarşamba 21:55:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?