6
Mayıs
2024
Pazertesi
SİVAS

CÜ'de rektörlük seçimine doğru

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi'nde (CÜ) Haziran ayı içinde yapılacak seçimlerde İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi (İİBF) Dekanı Prof. Dr. Mehmet Ali Akpılar, rektörlüğe aday olduğunu açıkladı.

Yazılı bir açıklama yaparak adaylığını açıklayan Akpınar, rektör olması durumunda ilkeli ve şeffaf bir yönetim sergileyeceğini belirterek, "Rektör adayı olarak size vereceğim temel ilkem ve sözüm; bilimin ve sanatın evrensel gücüne, insani değerlere ve bilgi çağının tüm gereklerine önem veren, kendi içine kapanmış bir üniversite değil, ulusal ve uluslararası alanda ilişkilendirilmiş bir üniversite olması, Cumhuriyetimizin temel değerlerini önemseyen, laik, sosyal ve hukuk devletine bağlı bir yönetim sağlamaktır" dedi.

Üniversitenin bilimsel alt yapı zenginliğini yaşadığımız ve yaşayabilecek meseleleri çözmede en önemli kaynaklar olarak gördüğünü belirten Akpınar, "Belirtilen bu kaynakları hakkıyla yönetecek katılımcı çağdaş bir yönetimi üniversitemizde sizlerle birlikte gerçekleştirmek üzere bu yarışa katılıyorum. Rektör adayı olarak, hukukun üstünlüğüne inanan, hiçbir konuda ayrımcılık yapmayan, herkese eşit değer gösteren, demokratik, çağdaş, bilimsel değerlere önem veren, eleştirel bakabilen ve saydam bir kişilik sergileyeceğime inancınızın tam olmasını dilerim" dedi.

 

İHA
Yayın Tarihi : 4 Nisan 2008 Cuma 12:28:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?