5
Mayıs
2024
Pazar
SİVAS

Cumhuriyet coşkusu

Sivas'ın Suşehri ilçesinde Cumhuriyet Bayramı kutlamaları hükümet konağı önünde ve ilçe stadyumunda yapıldı. Törene katılan bazı öğrenciler baygınlık geçirdi.

Suşehri ilçesindeki Cumhuriyet'in kuruluşunun 84. yıl dönümü törenleri Hükümet Konağı önünde Kaymakam Abdullah Demir, Garnizon Komutanı Kıdemli Yüzbaşı İlker Şimşek ve Suşehri Belediye Başkanı Şaban Coşkun'un Atatürk anıtına çelenk sunması ile başladı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Cumhuriyetin kuruluşunun 84. yıldönümü dolayısı ile 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı törenleri ilçe şehir stadında devam etti. Mülki amirlerin öğrenci ve halkı selamlamalarından sonra günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan Kaymakam Abdullah Demir, "Bizlere bu büyük bayramı armağan eden yüce Atatürk'ü aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi minnet ve şükranla anıyoruz. Bu gün 84. yılını kutladığımız Cumhuriyeti kurmak ve vatandaşımızı korumak için çok büyük mücadeleler verdik. Halende vermeye devam ediyoruz. Her ağacın kurdunun kendi özünde olduğunu iyi bilenler, bizi bize düşürmek için elinden geleni ardına koymuyorlar. Atatürk'ün çağdaş batı medeniyetlerinin seviyesine ulaşma hedefine yönelik koşumuza çelmeler takmak istiyorlar. Milletinin üstün özelliklerini çok iyi bilen Atatürk, milletine en uygun idare biçiminin Cumhuriyet olduğunu görmüştür. Kurtuluş savaşının ardından 29 Ekim 1923 günü Cumhuriyet ilan edildi. Cumhuriyet kelime anlamı ile Cumhurun yani halkın idaresi demektir. Cumhuriyet demokrasiyi yeşerten, geliştiren en iyi yönetim biçimidir, en iyi sistemdir. Kişinin halk ve özgürlükleri bu sistem içinde güvenceye alınabilir. Cumhuriyet, akla, bilime, toplum ihtiyaçlarını gidermeye en uygun devlet biçimidir" dedi.

Konuşmalardan sonra şiirler okundu. Okullar arasında yapılan çeşitli faaliyetlerde dereceye giren öğrencilere idareciler tarafından hediyeler verildi.

Bu arada törene katılan bazı öğrenciler, baygınlık geçirdi. Sağlık ekiplerinin müdahalesi sonrasında geçit töreni ile kutlamalar son buldu.

İHA
Yayın Tarihi : 29 Ekim 2007 Pazartesi 15:26:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?