3
Mayıs
2024
Cuma
SİVAS

Cumhuriyet eğitim treni Sivas'ta

CUMHURİYET EĞİTİM TRENİ SİVAS'TA

Kayseri Tekden Koleji ve Sivas Selçuk İlköğretim Okulu iş birliği ile hazırlanan "Cumhuriyetin Temelini Sivas'ta Attık" isimli proje çevresinde Kayserili öğrencileri taşıyan "Cumhuriyet Eğitimi Treni" Sivas'a geldi.

Özel Tekden Koleji 4. öğrenme merkezi öğrencilerinin yer aldığı ve özel olarak kiralanan "Cumhuriyet Eğitim Treni" Sivas Garı'na geldi. "Cumhuriyet Eğitim Treni" kardeş okul Selçuk ilköğretim Okulu idarecileri ve öğrencileri tarafından çiçeklerle karşılandı. Kayseri Özel Tekden Koleji Müdürü Nuri Özkan'ın da aralarında bulunduğu kafile daha sonra kardeş okul olan Sivas Selçuk İlköğretim Okulu'na geçti. Burada Kayseri Özel Tekden Koleji Müdürü Nuri Özkan, Selçuk İlköğretim Okulu Müdürü İlhan Duman'a Cumhuriyet Eğitim Treni fotoğrafının yer aldığı bir tablo ve Atatürk biblosu hediye etti. Kayseri'den gelen öğrenciler ise Selçuk İlköğretim Okulu'nda bulunan sınıflara girerek kardeş okul öğrencileri ile sohbet etti.

Burada bir konuşma yapan Kayseri Özel Tekden Koleji Müdürü Nuri Özkan, "Öğrencilerimizin kültür değerlerini yerinde öğrenmeleri için Mustafa Kemal Atatürk'ün yapmış olduklarını yerinde göstermek için Sivas'a geldik. Bu tür programları gelecekte de yapacağız. Bu proje ile asıl amacımız çocuklarımıza milli mücadele ruhunu yerinde göstermektir" dedi.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 71. ölüm yıldönümünde bir dizi ortak etkinlik gerçekleştirmek üzere Kayseri'den Sivas'a gelen öğrencilere seyahat sırasında Atatürk'ün hayatından kesitlerin yer aldığı bir slayt izletildiği ve slayttan sonra öğrencilere Kayseri Özel Tekden Koleji Müdür Yardımcısı Ferhat Ekici tarafından cumhuriyetin temellerinin atıldığı Sivas'ta yapılan 4 Eylül Sivas Kongresi ile ilgili bilgiler verildiği öğrenildi.

CUMHURİYET EĞİTİM TRENİ SİVAS'TA
CUMHURİYET EĞİTİM TRENİ SİVAS'TA
CUMHURİYET EĞİTİM TRENİ SİVAS'TA
CUMHURİYET EĞİTİM TRENİ SİVAS'TA
İHA
Yayın Tarihi : 10 Kasım 2009 Salı 15:39:02
Güncelleme :10 Kasım 2009 Salı 18:04:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?